Yazarlar
Merhaba,
Kahvaltılarımızda konuklarımız varsa illaki çeşitlilik aranıyor.
Aynı zamanda kolaylıkla ulaşabilecekleri, rahat yiyebilecekleri tarzda
sunumlar rağbet görüyor. Ben de kimi zaman salatalıkların içini çay kaşığı
ile kabak gibi oyup, peynir, pul biber karışımını dodurup, dilim dilim kesiyorum. Aynı
işlemi kapya ve yeşil köy biberine de uyguluyorum. Hem lezzetli tadımlıklar hem de
hoş bir sunum oluyor. Bu sefer de çeşnimiz başka bir formda. Umarım beğenirsiniz. :)
MALZEMELER:
Salatalık
Beyaz Peynir
Haberin Devamı
Zeytin
Nane
Pul Biber
Mini domates
Dereotu
YAPILIŞI:
Ortaboy salatalıklar yıkanır. Kabukları soyulmadan kabak, havuç gibi
sebzeleri soyduğumuz aparatla kesilir. Uzun uzun salatalık yaprakları elde edilir.
Ayrı bir tabakta beyaz peynir ve doğranmış dereotu ezilir. Her bir salatalık yaprağına
peynir harcı konup rulo olarak sarılır. Üzerine domates, nane ve yarım zeytin kürdanla
tutturulur. Servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun.
Instsgram:https://www.instagram.com/gurmedengecme