Merhaba,

Hiç bir çocuğun itiraz edemeyeceği, hemen hemen hepsinin sevdiği bir menü. Üstelik hareketli enerjik bünyelerine karbonhidrat ve protein takviyesi. Ben köfteyi kızartma yerine her zaman fırınımın ızgarasında yapıyorum. Nar gibi, lezzetli, içi yumuşacık sulu ve gayet hafif oluyor.

Malzemeler: Kıyma, soğan, galeta unu, kimyon, tuz, karabiber.

Tarifi: 750 gr. az yağlı kıyma (2 kez çekilmiş), 2 büyük soğan rendesi, 1 fincan galeta unu, biraz kimyon, tuz, karabiber hepsi büyükçe bir çukur kabın içinde yoğurulur. Toparlanmaz ise biraz daha galeta unu eklenir. Aslında güzel bir köftenin sırrı iyice yoğurulmasından geçer. Arzu edilirse kıyılmış maydanoz da konulabilir.. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekillendirilir. 22o derecede ızgara kısmı açılarak iki yüzü de pişirilir. Bu kez yanına isim açısından en bahtsız makarnayı '' zeytin gözlü küçük kız '' temalı bir çalışmayla neşelendirdim.:)

Haberin Devamı

Afiyet olsun.