Yazarlar
Merhaba,
Güzel bir güne başlarken, güzel bir tarifle yine sizlerleyim. Güzel deyince ;
Bir şey yap.
Güzel olsun.
Çok mu zor?
O vakit güzel bir şey söyle.
Dilin mi dönmüyor?
Güzel bir şey gör
Veya güzel bir şey yaz.
Beceremez misin?
Öyleyse güzel bir şeye başla.
Ama hep güzel şeyler olsun.
Şems-i Tebrizi
Elbette beceririz, hatta çay saatine kadar yetiştiririz. Bugün de sunumumuzu kendimize yapalım, kendimize değer verelim, ödüllendirelim. Balkonumuzda kitabımızı alıp,(hala okumayanlara Elif Şafak'ın AŞK önerilir.) çayımızı içerken lezzetli kekimizle övünelim.:)
Haberin Devamı
Hepimizin huzurlu, mutlu, sağlıklı günleri olması dileğiyle...
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı
1 çay bardağı yoğurt
2 orta boy havuç
1 su bardağı ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Bir kabın içinde yumurta ve şeker çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt, iri rendelenmiş havuç ve tarçın ilave edilip tekrar çırpılır. En son iri kırılmış ceviz, elenmiş un ve kabartma tozu eklenip tahta kaşıkla karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 25- 30 dakika kontrollü olarak pişirilir. Üstü kızarınca ve kürdan batırarak sağlaması yapılıp piştiği anlaşılır.
Dilimlenmesi için soğuması beklenir. Havuç süsleri için ise genelde şeker hamurundan minik havuçlar yapılır. Ben de minyatür havuçlarımı en organik şekliyle havuç ve maydanozdan oluşturdum.:)
Afiyet olsun.