Fırında Patlıcan Ve Kabak

Merhaba,

Sıcak günlerin en hafif yemeği. Kızartmadan, yağdan uzak, en kısa yoldan hem zahmetsiz hem de sağlıklı ne yapabilirim diyenlere gelsin.

MALZEMELER:
3-4 adet patlıcan
2-3 adet kabak
Bir kaç damla zeytinyağı

YAPILIŞI:
Patlıcan ve kabaklar yıkanır. Patlıcanlar şerit şeklinde kesilir. Dilimlenir. Kabaklar da kabukları soyulmadan dilimlenir. Fırın kağıdı serili tepsiye kabak ve patlıcanlar karışık olarak konur. Üzerlerine 8-10 damla zeytinyağı gezdirilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika üzerleri kızarıncaya kadar fırınlanır. Biber de ilave edebilirsiniz. Fakat diğer sebzelerden daha kısa sürede piştiği için üstte olursa yanıyor. Sebzelerin altına yerleştirirseniz sıkıntı olmaz.

Yoğurt ya da domates sos ile yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haberin Devamı

İnstagram takip adresim: