Merhaba,
Yaz yemeklerinin en sevilen sebzesi kuşkusuz patlıcandır. Hele bir de fırında en hafifinden pişirilirse tadından yenmez.:)
Ben dilimler daha etli olsun diye bostan patlıcanını tercih ettim.
MALZEMELER:
Bostan patlıcanı
Domates
Sarımsak
Taze soğan
Fesleğen
Maydanoz
Taze kekik
Kaşar peyniri
Tuz.
YAPILIŞI :
Patlıcanlar yıkanıp, 2 cm. kalınlığında kesilir. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile ovalanır.
Ayrı bir kapta 2 adet ufak ufak doğranmış domates, 2 diş sarımsak, doğranmış taze soğan, fesleğen, maydanoz ve taze kekikten oluşan karışım hazırlanır.
Fırın tepsisine önce fırın kağıdı sonra patlıcan dilimleri dizilir. Daha sonra patlıcanların üzerine hazırladığımız harcı bolca süreriz.
200 derecede ısıda pişirilir. Arzu edilirse çıkarmaya yakın kaşar rendelenir. Yaklaşık 10, 15 dakika sonra fırından alınır.
Afiyet olsun.