Fırında Patlıcan Dilimleri

Merhaba,

Yaz yemeklerinin en sevilen sebzesi kuşkusuz patlıcandır. Hele bir de fırında en hafifinden pişirilirse tadından yenmez.:)

Ben dilimler daha etli olsun diye bostan patlıcanını tercih ettim.

MALZEMELER:

Bostan patlıcanı

Domates

Sarımsak

Taze soğan

Fesleğen

Maydanoz

Taze kekik

Kaşar peyniri

Tuz.

YAPILIŞI :

Patlıcanlar yıkanıp, 2 cm. kalınlığında kesilir. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile ovalanır.

Ayrı bir kapta 2 adet ufak ufak doğranmış domates, 2 diş sarımsak, doğranmış taze soğan, fesleğen, maydanoz ve taze kekikten oluşan karışım hazırlanır.

Haberin Devamı

Fırın tepsisine önce fırın kağıdı sonra patlıcan dilimleri dizilir. Daha sonra patlıcanların üzerine hazırladığımız harcı bolca süreriz.

200 derecede ısıda pişirilir. Arzu edilirse çıkarmaya yakın kaşar rendelenir. Yaklaşık 10, 15 dakika sonra fırından alınır.

Afiyet olsun.

http://www.instagram.com/gurmedengecme/