Fırında Karnabahar Kızartması

Merhaba,

Turpgillerle akraba olan karnabahar, brokoliye de yapı olarak benzerlik gösterir.

Kendisi tam bir sağlık deposu olup, kızartarak, haşlayarak, fırınlayarak, sıcak yemek olarak hatta çiğ bile tüketebilirsiniz.


Ama en önemlisi kalp sağlığını büyük ölçüde desteklemesi. Yani üzerindeki kalplerle çok şey anlatıldığı bir gerçek.:)

MALZEMELER:
1 adet ufak boy karnabahar
2 yumurta
2 kasik un
5 kasik süt
1 cay kasigi tuz
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Kapya biber

YAPILIŞI;
Karnabaharlar ciceklerine ayrilarak yikanir. Bir tencerede biraz tuz atilarak haslanir. Fazla yumusamadan süzgeçe alınır ve ılınması beklenir. Bu arada bir kase içinde 2 yumurta, 2 kasik un, 5 kaşık süt, tuz, karabiber, pul biber karıştırılarak boza kıvamı elde edilir. Ardından ılınan karnabaharlar bu sosa bulanarak fırın kabına dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü biraz kızarana kadar tutulur. Kalp kapya biber ve maydanozla süslenir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun.


İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme

Haberin Devamı