Merhaba,
Bugün birlikte krokan yapıyoruz. Krokanı cevizli, fındıklı, bademli ve susamlı yapabilirsiniz. Ben bugün sadece fındık kullandım.
Tencereye şekerimizi döküp, eriyene kadar karıştırıyoruz. Karemel olunca içine bütün (kırılmamış) fındıklarımızı atıp şekerimiz donmasın diye devamlı karıştırmaya devam ediyoruz. Hafiften rengi kahverengi olunca indiriyoruz.
Bir tepsiye fırın kağıdı yayıp spatula yardımıyla karemelli fındıklarımızı düzelterek yayıyoruz. 1- 2 saat soğumasını bekledikten sonra elimizle kırıp cam kavanoza dolduruyoruz, tatlılarımıza kullanmak için saklıyoruz. Biz şimdi bir kısmını puding için kullanacağız.
FINDIKLI KROKANIN MALZEMELERİ:
1 su bardağı bütün fındık
1 su bardağı toz şeker
MALZEMELER: ( Puding için)
½ litre süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Gelelim vanilyalı puding yapımına; Bir tencereye sütü, unu, şekeri, nişastayı ve vanilyayı koyup, topak olmaması için çırpma teli ile devamlı karıştırıyoruz.
Daha sonra sunacağımız cuplara 1 kat puding, 1 kaç krokan, yine puding, tekrar krokan olacak şekilde koyuyoruz. Kolaylık olması için hazır puding de kullanabilirsiniz.
Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.