Yazarlar
Merhaba,
Fava çok sevdiğimiz Yunan Mutfağının, dolayısıyla da egemizin bir mezesidir.
Restoranlarda balık ve et yemeklerinin yanında size uzatılan o kocaman tepsinin hemen ön saflarındadır.:)
Üstelik baklanın en akça pakça, en uysal,en boyun eğen halidir.
Uysallığı hangi kaba dökseniz onun şeklini almasındandır.:)
Donduktan sonra ise istediğiniz şekilde kesebilir, şık bir şekilde sunabilirsiniz.
MALZEMELER:
250 gr. kuru bakla
1 adet kuru soğan
½ su bardağı zeytinyağ
2 adet kesme şeker
Tuz ( kendi kullanımınız kadar)
Haberin Devamı
Su ( üzerini 1- 2 parmak geçecek kadar)
Üzeri için Malzemeler:
Biraz dereotu
Zeytinyağı
YAPILIŞI:
Kuru baklayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bol suda yıkayın ve tencereye alın.
İri iri doğranmış kuru soğanı, tuzu ve şekeri ilave edin.
Üzerine 1 ya da 2 parmak geçecek kadar suyunu koyarak pişmeye bırakın. Şayet baklanız güzel ise 20 dakikada pişecektir.
Baklalar iyice suyunu çekip ezilecek kıvama geldiğinde ocağı kapatın. Hatta biraz sulu olarak (boza kıvamında) bırakın.
Daha sonra blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirin.
Derince bir cam kabı suyla ıslatıp, favayı içine dökün.
Size kıvamı biraz sulu gibi gelse de telaşlanmayın, bir kaç saat içinde katılaşıyor.
Önce oda sıcaklığında soğuduktan sonra, buzdolabında birkaç saat bekletin.
Bir gün dinlenen fava ertesi gün daha da kendini bulmuş oluyor.
Bu kadar kolay, sağlıklı ve besleyici bir tarifi okuyunca herkes denemek isteyecektir.
Servis zamanı ise son temasımı favanın üstüne biraz halis zeytinyağı gezdirip, mini bir dereotu ağacı saplayarak tamamlıyorum.:)
Afiyet olsun. Takip için;