Evde limonata yapımı

Yaz aylarının en lezzetli ve serinletici efsane içeceğidir limonata.

Çocukluğumda -Buzzz gibi limonata diye çarşı, pazar ve mahalle aralarında gür sesleriyle çığıran, porselen tabağı vurarak iştah kabartan özel kıyafetleriyle seyyar limonatacılar vardı.

Şimdilerde kavanozlarda pipetlerle sunulur oldu, ama benim çocukluğumda ince uzun, kendi adıyla anılan bardaktan kana kana içtiğimizdi.

Bazen yerini ayrana bırakırdı. Tabi ev yapımı olanlardan bahsediyorum.

Şişelenmiş ve üstünde aylar süren kullanım tarihli olanlarından değil.

Haberin Devamı

Oysa evde yaptığımız limonata ile tertemiz, katkı maddesiz sağlıklı bir içecek elde etmiş oluruz.

Tarifimiz çok basit, bir o kadar da hesaplı.:)

Ama ev halkı illaki kavanoz isteriz derlerse de kırmayın canım, yeter ki içsinler, onda sunarsınız. :)

MALZEMELER:
-1 bardak şeker
-6 bardak su
-5 limon
-2 adet doğranmış dondurulmuş portakal
-bir kaç dal taze nane
YAPILIŞI:
Ben kışın portakalın en güzel zamanında ufak parçalara kesip buzdolabı poşetlerinde yazın limonata için avuç içi kadar donduruyorum.
Portakal her mevsim var artık. Sizler de aynı gün 3-4 saat derin dondurucuda tutsanız yeterli.
Hatta dondurulmuş limon dilimleri de katabilirsiniz. Zaten tarifimde bir zorluk yok. Limon kabuğu rendesi, tülbentten süzmelere hiç gerek yok.
Önce 1 bardak şeker ile az miktar su ve 5 sıkılmış limonun suyunu derince bir sürahide karıştırıyoruz.
Şekeri eridikten sonra üzerine kalan suyu ilave ediyoruz. Hepsini iyice karıştırıyoruz.
Ardından da donuk portakalları atıyoruz. Tekrar karıştırıp homojen hale getiriyoruz. (Siz şeker oranını isteğe göre azaltabilirsiniz.)
Buz ve nane ilavesiyle içeceğimizi tamamlamış oluyoruz.

Afiyet olsun.

İnstagram takip için: http://www.instagram.com/gurmedengecme