Merhaba,

Yunan mezelerinin şahıdır kendileri. Arkadaşlarımdan çoğundan ‘’ Evde yaptığım kabak kızartması hiç dışarıda yediğim gibi çıtır çıtır olmuyor’’ diyenler çok oldu.

Bu haykırışlara duyarsız kalıp, gurmeden geçemedim.:) Tarif sizlere gelsin o halde.

Her ne kadar kızartma işlemine karşı olsam da ara sıra aslından şaşmamak için kaçamak yaptığım oluyor. Hani midenizi şaşırtın deniyor ya, onun yanı sıra şaşırmayan kalmadı.

Ölçü tam, lezzet mükemmel. Akşama birşey yemek yok. :(

MALZEMELER:
3 adet kabak
1 su bardağı un
1 su bardağı sade soda
Tuz (kendinize göre)

SOSU İÇİN:
1 çay bardağı suyu süzülmüş yoğurt
1 salatalık
Nane
Tuz

Haberin Devamı

YAPILIŞI:
Kabaklar iyice yıkanır ve kabukları soyulmadan ince ince yuvarlak doğranır. Ortadan ikiye bölüp uzun da kesebilirsiniz. Aynı işlemi robot kullanarak yapabilirsiniz. Sonra çukur bir kasede un, soda ve tuz karıştırılır.

Önceden ısıtılmış tavaya yağ konur, kızdığından emin olduğumuz yağa dilimlenmiş kabaklar karışıma bulanarak tavaya aralıklı olarak dizilir. Her iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına alınır.

Yoğurtlu sosu ise onların cacikisi, bizim her zamanki cacığımız. Süzme yoğurda salatalık rendelenir, nane ve tuz eklenip karıştırılır. Kızartmanın yanına minik bir tabakta davet edilir. Kabaklar bu sosa batırılarak yenir.

Afiyet olsun.

İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme