Merhaba,
Ramazan ayı içinde olduğumuz bu günlerde tatlı en çok aranan çeşit oluyor.
Geç vakit açılan iftar yemeğinin ardından ağır tatlılar, sıcakların da bastırmasıyla mideyi fazlaca yoruyor.
Genelde hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine hem leziz hem de hafif olan sütlü tatlılar tercih ediliyor.
Çilek ise sütlü tatlılara en yakışanı. Hele şu sıralar en bol zamanı.
Hiç birşey yapamazsak bile öylece yemeli, ya da bolca süte, yağurda katıp o enfes aromasını hissetmeli.
MALZEMELER:
1 kg.süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
ÇİLEK SOSU İÇİN:
500 gr. çilek
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Bir tencereye sütü, unu, şekeri ve vanilyayı koyup unlar topak olmadan bir çırpıcıyla karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra bir borcama dümdüz boşaltıyoruz.
Sonra yarım kg. çileğimizi temizleyip, güzelce yıkıyoruz ve rondada püre kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
Ardından tencereye çileğimizi, 2 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 1 su bardağı toz şekeri koyup pişiriyoruz.
Mutfağımızı mis gibi çilek kokusu kaplarken, biz soğumuş pudingin üstüne kaynayan çilek sosunu döküyoruz.
Biraz ılınınca buzdolabında birkaç saat soğutuyoruz. Üstünü toz antep fıstığıyla süsleyip servis ediyoruz.
İkinci porsiyonu yememek için kendimizi zor tutuyoruz.:)
Afiyet olsun.