Yazarlar
Merhaba,
İtalyan mutfağının baş tacı. Yapımı kolay, lezzetli ve görünümü çok şık olan salatanın olmazsa olmazı malzemelerin çok taze ve kaliteli olması .
MALZEMELER;
Mozzarella peyniri ( 1 paket)
Domates
Zeytinyağı
Fesleğen
Tuz
YAPILIŞI:
Önce mozzarella peynirinin suyunu süzüp, fazla ince olmayacak şekilde dilimliyoruz.
Ardından domatesleri de 1 parmak kalınlığında keskin bir bıçakla kesiyoruz.
Sonra bir tabağa kestiğimiz domatesleri dizip peynirin tuzu olmadığı için domateslerin üstüne lezzetli olması için biraz tuz eklemeyi unutmuyoruz.
Domateslerin üzerilerine de peynir dilimlerini diziyoruz ve halis zeytinyağımızı gezdiriyoruz.
Son aşamada ise taze fesleğen yapraklarının o mükemmel aromasını peynirlerle buluşturup son dokunuşu yapıyoruz. Enfes salatamız hazırdır.
Domatesler Çanakkale'nin, tazecik fesleğen semt pazarından, halis zeytinyağı Thassos' dan alınma. Bu malzemelerin aynı cümle içinde geçmesi bile ne muhteşem birşey. Sizler de bu listeye sahipseniz geriye hepsini tabağa dizmek kalıyor.:)
Caprese salatasına sarımsak, zeytin, dolma fıstığı, karabiber, kekik, nar ekşisi, kiraz domatesler katıp, kendi damak tadınıza uygun sevdiğiniz çeşnilerle şenlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Haberin Devamı