Buğday Salatası

Merhaba sevgili okurlarım,

Sağlıklı beslenme açısından önemli bir yere sahip olan aşurelik buğdayın faydalarını saymakla bitiremeyiz.

A, B, C, K, B12 vitaminlerinin yanı sıra, kalsiyum ve demir gibi önemli mineralleri de bünyesinde taşıyan bu şifalı tahıl son zamanlarda vazgeçilmez besin kaynağımız olmuştur.

Bugün salatasını, ilerleyen bunaltıcı günlerde de birlikte soğuk çorbasını yaparız:)

MALZEMELER:
1 bardak asurelik bugday
Nar
Misir
Ceviz ici
Kornison tursu
Maydanoz
Taze nane
Taze sogan
Zeytinyag
Limon
Tuz

Haberin Devamı

YAPILISI;
Ben bugdayi biraz fazlaca tek seferde aksamdan islatip, ertesi gün düdüklü tencerede 30 dakika hasliyorum. (Şayet 1 su bardağı ise daha kısa sürede haşlanır.) Bu kez de öyle yaptim. Yarim kg. bugdayi haslayip salata icin bir kismini ayirdim. Kalanini posetlere koyup derin dondurucuda sakladim. Bir büyük kase kadari salata icin yeterli. Bundan sonrasi yesillikler de yikanip dograndiysa cok kolay. Derince bir kaba bugdayi, arzu edilen miktarlarda nar, misir, tursu, maydanoz, taze nane ve sogan, iri kirilmis ceviz ici konur ve karistirilir. Ardindan zeytinyagi, tuzu ve limonu kendi damak tadiniza gore eklenir. Bir kez daha karistirilip sunulacak tabaga alinir.

Afiyet olsun. http://www.instagram.com/gurmedengecme