Yazarlar
Merhabalar,
Lifli gıdalar sağlıklı beslenmenin temelidir. Buğday tanesinin özü ise çok besleyicidir.
En temel gıdamız ve enerji deposu olan buğdayın besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksektir.
Ayrıca cilde, göze, kalbe ve saça derman olduğunu da yazmadan geçmeyelim.
Bu yüzden sık sık salatasını, özellikle yazın da yoğurt ve nane ile arap aşı çorbasını mümkün olduğunca tüketelim ve
Hemencecik son derece kolay olan tarifimize geçelim.
MALZEMELER;
1 su bardağı buğday
Nar
Maydanoz
Nane
Taze soğan
Haberin Devamı
Ceviz
Limon
Zeytinyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Buğday akşamdan ıslatılır, sabah bol suda iyice yıkanır ve düdüklü tencerede suyu üstüne çıkacak kadar konup yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Tam kıvamında haşlanmış olan buğdaylar süzgeçte süzülür.Soğumaya bırakılır.
Sonra derince bir kaba maydanoz, nane, taze soğan yıkanıp ince ince doğranır.Ceviz içleri ufalanır.
Oranlar tamamen size kalmış, sevdiğiniz malzemeleri yoğun tutabilirsiniz.
Benim nar tanelerini cömertçe kattığım gibi.:) Son olarak süzülmüş buğday da bu karışıma eklenir ve üzerine limon, zeytinyağ ve tuz karışımlı sosu dökülür.
Tüm malzemeler karıştırılıp servis tabağına alınır.
Sizler nar ekşisi, turşu, kapya biber de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.