Yazarlar
Merhabalar,
Daha önce taze börülcenin zeytinyağlısını, salatasını yaptık, tariflerini yazdık.
Şimdi de kuru börülce salatası ile sevenlerini buluşturuyorum.
Börülce, kuru fasulyeye çok benzeyen, göbeğinde siyah nokta şeklinde bir beneği olan bir çeşit fasulyedir.
Bazı yörelerde "Karnıkara" denmesinin sebebi budur.
Kuru börülce ile kuru fasulyeyle yapılan tüm yemekleri aynı yöntemle yapabilirsiniz.
C vitamini ve bitkisel protein içerdiğinden hem sağlıklı hem de lezzetli bir besindir. Ayrıca yağ yakma özelliğinden diyet yapanlara, bugün ne yesem acaba diyen vejeteryanlara iyi bir seçenek.:)
Haberin Devamı
MALZEMELER
Börülce ( 1 su bardağı )
Maydanoz
Mısır
Turşu (4-5 adet kornişon)
Taze soğan (5-6 adet)
Kapya biber(1 adet)
Dereotu
Limon
Zeytinyağ
Tuz
YAPILIŞI
Bir gece önceden börülceyi bir tasda ıslatıyoruz.
Sabah düdüklü tencerede 15 dakika tutup suyunu süzüyoruz.
Çukur bir kapta biraz mısır, doğranmış dereotu ve maydanoz, taze soğan, ufak ufak kesilmiş kapya biber, minik doğranmış turşu
bir de börülcelerimiz eklenir. Arzu ettiğimiz kadar da zeytinyağı, limon ve tuz karışımı sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
Daha sonra servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.
İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme