Merhaba,
Aztek'lerde bereket meyvesi olarak bilinen avokadonun yıllar önce salatasını denemiştim, hiç sevemedim. O gün bu gün de bir daha almaya cesaret edemedim. Ta ki canım kuzimde yiyene kadar.
Halbuki en olgununu almak gerekirmiş. Ya da evde olgunlaşana kadar bekletilip öyle tüketmek lazımmış.
Lezzeti olgunluğunda gizliymiş meğer.
Artık memleketimizde de yetiştiği için marketlerde, pazarlarda kolaylıkla bulunuyor.
Biz de eşimle bu yıl avokadoyu hayatımıza kattık. Boylamasına 2 ye bölüp, o devasa çekirdeğini çıkarıp, üzerine limon sıkıp, kaşıkla krema gibi tüketiyoruz.
İçi tereyağ kıvamında oluyor. Sizlere de öneririm, pişman olmayacaksınız. :)
Şayet ham olarak bir kaç adet aldıysanız buzdolabında tutup, yiyeceğiniz zaman oda sıcaklığında 2 - 3 gün bekletin. Yok acele yumuşamasını isterseniz 1 adet elma ile avokadoyu bir gazeteye sarıp oda sıcaklığında 1 gün bekletin. Elmanın yoldaşlığı avokadonun daha çabuk yumuşamasına yardımcı olacaktır.
Afiyet olsun.
Instsgram: https://www.instagram.com/gurmedengecme/