Evcil HayvanTilki Ne Yer, Nasıl Beslenir? Tilkilerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Tilki Ne Yer, Nasıl Beslenir? Tilkilerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

12.10.2021 - 14:42 | Son Güncellenme:

Doğada bulunan tüm hayvanların beslenme alışkanlıkları farklılık göstermektedir. Siz de doğada yaşayan hayvanların neler yediğini ve ne şekilde beslendiğini bilmek isteyebilirsiniz. Tilki ne yer, nasıl beslenir? Tilkilerin en sevdiği besinler nelerdir? Tilkilerin ne yediğini ve en fazla sevdiği besinlerin neler olduğunu detayları ile derledik.

Tilki Ne Yer, Nasıl Beslenir Tilkilerin En Sevdiği Besinler Nelerdir

 Tilki, köpekgiller ailesinin bir parçası olan bir hayvan türüdür. Tilki denildiği zaman aslında yirmi dört tür ortak canlı ifade edilmek istenmektedir. Ancak genel olarak tilki denildiği zaman anlaşılan cins kızıl tilki olmaktadır. Tilkiler ise hem etçil hem de otçul hayvanlar olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Tilki Ne Yer, Nasıl Beslenir?

 Tilkilerin oldukça çeşitli bir beslenme düzenine sahip olduğu bilinmektedir. Hem et yiyerek hem de ot yiyerek beslendiklerini ifade etmek mümkündür. Tilkilerin beslenmek için oldukça fazla alternatife sahip olduğu bilinmektedir. Tilkiler; kuş, fare, tavuk ve tavşan gibi canlıları avlayarak beslenebilmektedir. Aynı zamanda böcekler ve çekirgeler de tilkilerin beslenmesine oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Tilkiler çok aç kalmadıkları durumlarda insanlara saldırmazlar. 

 Tilkilerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Tilkiler oldukça çeşitli bir beslenme alışkınlığına sahiptir. Tilkiler her ne kadar hem et hem de ot yiyerek beslenmekte olsalar bile ilk tercihleri her zaman için etten yana olmaktadır. Tilkilerin en sevdiği yiyecek et olarak ifade edilebilir. Tilkilerin en sevdiği yiyecekler avlanarak yakaladıkları hayvanlar olarak ifade edilebilir. Özellikle kuş, tavuk, tavşan, fare gibi hayvanlarla beslenmeyi severler. 

Yazarlar