16.12.2014 - 11:35 | Son Güncellenme:
Yaklaşık 40 yıllık geçmişi ve deneyimi ile Eker, süt ve süt ürünleri konusunda tüketicilerini kalite ve tazelikle buluşturmaya devam ediyor.
İşte size Eker süzme yoğurt ile yapabileceğiniz en pratik tarifler:
Havuçlu yoğurt
Yıkayıp, soyup, rendelediğiniz havuçları, derin bir tavada yağ ile kavurun. İçine, isteğe göre ince ince kıyılmış birkaç diş sarımsak ekleyin. Suyunu çekip, biraz karamelize olmaya başlayınca ateşten alın. Kavrulmuş havuçların üzerine, çatal ile birkaç kez çırptığınız süzme yoğurt ekleyip, servis edin.
Yoğurtlu kereviz
Derince bir kabın içine biraz sarımsak ilave ettiğiniz süzme yoğurdu koyun. Kerevizleri yıkayıp, soyup, teker teker rendeleyip, kararmadan, yoğurdun içine atın. Son olarak kıyılmış ceviz ile tatlandırın. Kayık bir tabakta, üzerine kırmızı biber dökerek servis edin.
Avadakolu dip sos
Yumuşamış avakadoların kabuklarını soyup, çekirdeğini çıkarın. Bir çatal yardımı ile ezip püre haline getirdiğiniz avakadoların üstüne süzme yoğurt, tuz ve kimyon ekleyin. Cipslerin yanında sos olarak ikram edin.