2012 yılında hayatımıza girdi, şimdi 6 yaşında koca bir çocuk. Sadece Adanalılara değil, Türkiye’ye hatta dünyaya hizmet veriyor karnaval.
Türkiye’ye festival kafasını, karnaval havasıyla yaşattırıyor.
Neden Portakal Çiçeği?
Adana'ya Mart veya Nisan ayında gelenler bilirler, sokaklarda buram buram bir koku vardır.
Bilmeyenler çiçek kokusu der geçer, ama bu koku portakal çiçeklerinden geliyordur…
Nasıl Başladı?
Toyota CEO’su Ali Haydar BOZKURT tam bir Adanalı, bir rüya başlattı 2012 yılında ve rüyası gerçek oldu. Adanalılar eğlenceli insanlar, hemen kaptılar festivali ve sahip çıktılar.
Önceleri devamlılık sorunu yaşar diyordu herkes, ama güzel bir cevapla şimdi 6 yaşında.
Hızlı bir ivmeyle katılım her yıl artıyor. Adanalı ünlülerinde payı büyük, Özellikle Ayşe ARMAN büyük bir pr sağladı festivale.
Bu yıl otellerin çoğunda boş oda olmadığı, hatta ek uçak seferlerinin konulduğu söyleniyor.
Bu yıl, tam da bugün başlıyor. Ama asıl olay cumartesi kortejle olacak. Cumartesi binlerce kişinin, sürpriz ünlülerin katılımıyla büyük bir kortej olacak. Yerel gruplari sivil toplum kuruluşları, kurumsal şirketler boylu boyunca Adana da boy gösterip yürüyecek.
Geçen yıllardaki kortej favorim, tam bir karnaval kafasında ki Adana Mizansendi, umarım bu yıl da katılır.
Peki, Neler Yapılır?
Buram buram portakal çiçeği kokusu, kebap kokusuyla birleşecek. Yani yenilecek içilecek…
Atatürk Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı merkezinde gidip gelinecek, her sokakta kurulan standlar, kafelerin konsept çalışmaları ile geçecek festival. Hediyelik alacağınız, portakal kokulu mumlar vs. ile anılarınızı biriktirebilirsiniz.
Ayrıca sanat dolu da bir festival, Adanayı yeniden tanıyacağınız bir durum, sokaklarda sergiler, müzik şöleni, satranç ve benzeri yarışmalarla dolu dolu geçecek.
Festival yerleşkesinde karşılaşacağını motorize gruplar ve vosvoscularla tam bir festival kafasına hazır olun benden söylemesi.
Tavsiyeler;
Benim tavsiyem, kahvaltınızı festivalin tam göbeğinde ki Kazım Büfede, tost ve muzlu süt ile yapmanız.
Sabah kahvenizi “Bu nasıl Adana, şok olduk” demenize katkı sağlayacak Botta Bloom’da içmeniz. Güzel kokulu şeyler, sloganıyla kısa sürede kalitesini hissettirmiş bir mekân. Dünyadan kahvelerinizi Adana da çiçekler içinde yudumlayacağınız, tuhaf güzel bir yer.
Öğle yemeğinizi festival alanında ki kebapçılarda, dürüm şalgam şeklinde yapabilirsiniz. Ben restoranlardan ziyade büfe ve tablacı kültüründen yanayım kebap konusunda.
Geldik akşama, Ziyapaşa Bulvarında, Şinasi Sokağı var tam bir Kadıköy. Küçük küçük kafe barlar, benim favorim fil.
Ayrıca müzik grupları Adananın her yerinde, yürüyüşünüze eşlik edecek. Karnınız doyarken, ruhunuzda şenlenecek.
Dolu dolu bir festival kafası yaşamanız dileğiyle…
Botta Bloom Cafe – Toros Caddesi / Kahve
Kazım Büfe – Toros Caddesi / Tost + Muzlu Süt
Fil Cafe&Bar – Ziyapaşa Bulvarı/Şinasi Sokağı / Biraz yorulduk, şöyle bir arjantin fena olmaz.