16.08.2021 - 01:14 | Son Güncellenme:
Somon balığı oldukça lezzetli olan bir balık türüdür. Somon balığı çeşitli şekillerde pişirilebilmektedir.
Somon Balığı Nasıl Soslanır?
Somon balığının yağlı olan bir balık türüdür. Bu nedenle en çok uygulanmakta olan marine metodu limon aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı bir kap içinde karıştırılıp buzdolabı içerisinde yarım saat boyunca dinlendirilmesi yeterli olmaktadır.
Somon Balığı Fırında Nasıl Pişirilir?
Somon balığının fırında pişirilmesi için ilk olarak sarımsaklar dövülür. Zeytinyağı ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Marinasyon sosu, balıkların üzerine dökülür ve üzeri streç film ile kapatılır. Daha sonra buzdolabında bir saat bekletilir. Fırın tepsisinin üstüne yağlı kağıt serilir. Sostan çıkarılan somonlar yağlı kağıdın üstüne yerleştirilir. Fırın ise 200 dereceye ayarlanır. Kontrollü bir şekilde 15 ile 20 dakika boyunca pişirilir. İncecik doğranmış olan dereotu ve dilim limon ile servis edilir.
Somon Balığı Tavada Nasıl Pişirilir?
Somon fileto ya da dilimleri güzel bir şekilde yıkadıktan sonra suyu süzülür. Pişirme esnasında yağ sıçramasını önlemek için kağıt havlu yardımıyla iyice kurulanması gerekmektedir. Tuz ve karabiber serpilerek el ile her tarafına yedirilir. Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve balıklar yerleştirilir. Şayet fileto hazırlanıyorsa ve derisi alınmamış ise ilk olarak derisi alta gelecek biçimde pişirme işlemine başlanır. Orta ateşte pişirilince balık fazla olan yağını salmaya başlayacaktır. 5-6 dakika sonra balığın rengine dönmeye başladığında piştiğini anlaşılmaktadır. Öbür tarafını çevirip yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar pişirilir. Limon, yeşillik ve domates ile birlikte servis yapılabilir.