Sağlıklı BeslenmeŞiraz Üzümü Nedir, Nerede Yetişir? Şiraz Üzümünün Faydaları Nelerdir?

Şiraz Üzümü Nedir, Nerede Yetişir? Şiraz Üzümünün Faydaları Nelerdir?

18.08.2021 - 15:03 | Son Güncellenme:

Şiraz üzümü önemli bir meyve türlerinden bir tanesini oluşturmaktadır. Normal üzümlere göre kabuğu daha serttir. Sizin için Şiraz üzümünün ne olduğunu, nerede yetiştirildiğini ve Şiraz üzümünün faydalarını derledik.

Şiraz Üzümü Nedir, Nerede Yetişir Şiraz Üzümünün Faydaları Nelerdir

Şiraz üzümü, koyu kabuklu bir üzüm çeşididir. Bununla birlikte başlıca kırmızı şarap üretimini gerçekleştirmek amacı ile bütün dünyada yetiştirilmektedir.

Haberin Devamı

 Şiraz Üzümü Nedir?

 Şiraz üzümü koyu mor rengine sahip, kabuğu daha kalın ve sert olan bir üzüm çeşidini ifade etmektedir. Şiraz üzümünün en çok kullanıldığı alan şarap üretimidir. Şarabın hammaddesini Şiraz üzümü oluşturmaktadır.

Şiraz Üzümü Nerede Yetişir?

 Şiraz üzümünün ana vatanına bakıldığında bu yerin İran olduğu görülmektedir. Bunun dışında bu üzüm çeşidinin yetişme alanı sadece İran toprakları ile sınırlı kalmamaktadır. Dünyanın pek çok farklı bölgesinde bahsedilen kaliteli üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Türkiye'nin verimli nitelikteki topraklarında da Şiraz üzümünün yetiştiriciliği gerçekleştirilmektedir. Özellikle Ege bölgesi içerisinde pek çok ilde, daha sonra Çanakkale’de, Malatya’da, Adana’da Şiraz bağları mevcut halde bulunmaktadır.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar