Evcil HayvanSerçe Kuşu Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ne Yer Ve Kaç Yıl Yaşar?

Serçe Kuşu Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ne Yer Ve Kaç Yıl Yaşar?

27.10.2021 - 04:10 | Son Güncellenme:

Kuşlar arasında pek çok farklı tür bulunmaktadır. Bunlardan birisi de serçe kuşlarıdır. Serçe kuşları pek çok kişi tarafından bilinse de pek çok özellikleri araştırılmaktadır. Peki, serçe kuşu nedir, özellikleri nelerdir? Ne yer ve kaç yıl yaşar? Sizlere serçe kuşları hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.

Serçe Kuşu Nedir, Özellikleri Nelerdir Ne Yer Ve Kaç Yıl Yaşar

Serçe kuşları en küçük kuş türlerinden birisidir. Küçük ve narin bir yapıya sahip olmalarına rağmen kış mevsiminde sıcak bölgelere göç etmezler.

Serçe Kuşu Nedir?

Serçe kuşlarının bilimsel adları Passeridae olmaktadır. Dünya genelinde 50 türü bulunan otçul ve ötücü kuşlara serçe kuşu adı verilmektedir. Kuluçka süreleri 2 hafta olarak bilinen serçe kuşları sürüler halinde yaşamaktadır. Soğuk havanın etkili olduğu bölgelerde ağaç diplerinde ve kovuklarda yaşayan serçeler doğa şartlarına hızlı bir şekilde uyum sağlayabilirler.

Serçe Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Serçe kuşları özellikleri türlerine göre farklılık göstermektedir. Serçe kuşları özellikleri şunlardır:

- Altın serçe: Başlarının arkası ve sırtı altın renklidir. Fas, Mısır ve Tunus bölgelerinde yaşamaktadır.
- Sarı serçe: Sarı boğazlı serçe olarak bilinmektedir. Altın serçeler gibi Kuzey Afrika bölgesinde yaşarlar.
- Chestnut Sparrow: Ülkemizde kestane serçesi adı ile bilinmektedir. En küçük türleri 80 ile 10 santimetre aralığındadır.
- İago Serçesi: Sırt bölgesinde kızıl çizgiler bulunmaktadır. Çoğunlukla Liberya, Burkina Faso ve Senegal'de yaşamaktadır.
- Çöl Serçesi: Saha çölünde yaşarlar. Açık kahverengi ve beyaz renkli bu serçelerin gagalarının aktı siyahtır.

Ne Yer ve Kaç Yıl Yaşar?

Serçe kuşları genellikle ekmek kırıntıları, özel kuş yemleri ve yapraklar ile beslenirler. Serçe kuşları otçul bir tür olup aç kaldıkları zaman sebze ve meyve yiyebilirler. Serçe kuşları ortalama olarak 10 ile 12 yıl arası yaşarlar. Bununla birlikte bazı türlerinin ortalama yaşam süreleri 7 ile 8 yıl olmaktadır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar