Püf NoktasıKabuğundan ayrılmıyorsa bu yöntemi deneyin! Lokum gibi oluyor

Kabuğundan ayrılmıyorsa bu yöntemi deneyin! Lokum gibi oluyor

05.06.2023 - 17:11 | Son Güncellenme:

Severek tükettiğimiz kestaneyi pişirmek hiç de kolay değil. Ancak basit bir yöntemle kestanenizin kabuğu kolayca ayrılacak ve lokum gibi olacak.

Kabuğundan ayrılmıyorsa bu yöntemi deneyin Lokum gibi oluyor

Fırında, közde veya tavada fark etmez... Kestane, hiç şüphesiz kış aylarının en sevilen besinlerinden. Ancak kestanenin kabuğu piştikten sonra zor ayrılıyor veya hiç ayrılmıyorsa yapacaklarınız çok basit. Bu şekilde pişirilince tadı lokum gibi oluyor. 

Haberin Devamı

Kestaneleri Mikrodalga Fırında Pişirmek 

Bir avuç kestane al.

Her kestaneyi ikiye böl. Kestaneleri bir kesme tahtası üzerine koy ve keskin bir bıçakla kes. İkiye bölmek daha hızlı pişmelerine yardımcı olacaktır. 

Kestaneleri mikrodalgadaki "patates" ayarında pişir. Mikrodalganın gücüne bağlı olarak 2-5 dakika yeterlidir.

Servis et. Doğrudan ısırarak ye veya küçük bir kaşık kullanarak kabuğundan ayır. 

Kestaneleri Fırında Kavurmak 

Fırınını önceden 205 ºC'ye ayarla. 

Her bir kestanenin düz tarafına "X" işareti şeklinde bir kesik at. Buharın dışarı çıkmasını sağlayarak kestanelerin daha hızlı kızarmasını sağlayacaktır. Veya kestaneyi bir çatalla birkaç kez delebilirsin. 

Kestaneleri sığ bir fırın tepsisine yerleştir. Kesik tarafları yukarı bakacak şekilde tepsinin yerleştirebilir. Kavrulmalarına yardımcı olmak için hafifçe su serp. 

Haberin Devamı

15-20 dakika kadar kavur. Kestaneleri yumuşayana ve kabukları kolayca soyulana kadar kavur. Kavururken yanmamaları için birkaç dakika arayla bir kaşık veya spatula kullanarak hareket ettir. Kavrulmaları tamamlandığında fırından çıkar. 

Kabuklarını ez. Kestanelerin soğuması için 2-3 dakika bekle. Ardından kestaneleri kâğıt bir havluya sar ve kabukları ezilene kadar sık. Kâğıt havlu içerisinde beş dakika beklet. 

Kestaneleri soy. Soyulmalarını kolaylaştırmak için bu işlemi kestaneler hâlâ sıcakken yap. Kabuk ile birlikte içteki zarı çıkar. Kestanelerden soyulması zor olan varsa kolaylaştırmak için birkaç dakika daha ısıtabilirsin. 

Servis et. 

Kestaneleri Açık Ateşte Kavurmak 

Kestaneleri suda yıkayarak temizle. Kestaneleri kirlerinden arındırmak için soğuk su altında yıka. 

Kabuklarına kesik at. Bir tavaya koymadan önce kestanelere kesik at. 

Kestaneleri dökme demir bir tavaya koy. Kestaneleri, düz kenarları aşağı gelecek şekilde tavaya yerleştir. 

Tavayı 5 dakika boyunca ateşin üzerinde bırak. Bu süre kestanelerin bir tarafını kavurmak için yeterlidir. Isıyı dağıtmak için tavayı arada bir hafifçe salla. 

Kestaneleri ters çevir. Beş dakika sonra tavayı kaldırmak, kestaneleri ters çevirmek ve tekrar ateşe koymak için bir fırın eldiveni veya bezi kullan. 

Haberin Devamı

Kestaneleri 5 dakika daha kızart. 

Servis et. Soğumaları için 2-3 dakika bekle. 

Kestaneleri Haşlamak 

Bir tencerede su kaynat. 

İki bardak kestanenin bir tarafına X işareti şeklinde kesik at. Daha kolay haşlanmasını sağlayacaktır.

Kestaneleri 5-10 dakika boyunca kaynat.

Kestaneleri soğumaya bırak.

Kabuklarını ve zarlarını soy. 

Servis et.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar