25.03.2021 - 11:13 | Son Güncellenme:
Diyetlerine her gün en az bir porsiyon sarı meyve eklemeye çalışılmalıdır. Muz, ananas, mango arasından seçim yapabileceğiniz çeşitli seçenekler mevcuttur.
Sarı Meyveler Nelerdir?
Beslenme uzmanları ve diyetisyenler, sağlıklı bir yaşam sürmek için yeşil renkli sebzelerin düzenli beslenmeye dahil edilmesi gerektiğini sık sık söylüyorlar. Fakat güneş ışığı ve mutluluğun rengi olan sarı meylerin sağlık açısından ne denli yararlı olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Örneğin; diyetinize sarı yiyecekler dahil etmek, sağlıklı, ışıltılı ve parlak bir cilt, sağlam bir bağışıklık sistemi demektir.
Muz A, B, C, E vitamini ve çinko, potasyum ve magnezyum deposudur. Alerjilere karşı zırh oluşturan iyi huylu amino asitlerden oluşur. Muzda bulunan B6 varlığıyla cildin elastikiyeti korunur. Erken yaşlanmaya yol açan oksijensiz radikallerin büyümesini önleyen ve doğal bir nemlendiricidir. Mango, A vitamini deposudur ve cildi güneşin ultraviyole ışınlarından korur. Çeşitli kanser türlerini önleyen polifenollere sahiptir. Ayrıca; Sarı elma, Sarı incir, Sarı karpuz, Ananas, Sarı armut, Nektarin, Trabzon hurması, Cape bektaşi üzümü, Altın kivi, Kavun, kayısı gibi meyveler de vitamin ve mineral bakımından zengindir.
Sarı Renkli Meyveler Ne İşe Yarar, Nelere İyi Gelir?
Sarı yiyecekler, antioksidan olarak çalışan ve çeşitli hastalıkları uzak tutan karotenoidler ve biyoflavonoidlerle doludur. Antioksidanlar, birçok hastalıkla bağlantılı iltihabı azaltır ve ayrıca serbest radikal hasarını önler. Sarı gıdalardaki biyoflavonoid bazen P Vitamini olarak adlandırılır. Bu element vücuttaki C Vitamini'nin parçalanmasına yardımcı olur ve cildi yenilemek için gerekli C Vitamini sağlar. Yaşlanmayı geciktiren önemli bir bileşen olan kolajen üretimini teşvik ederek yardımcı olur.
Sarı meyveler, sağlıklı beslenmenin temel besin maddelerinden biri olan potasyum açısından zengindir. Bağışıklığınızı artıran ve cildinizin ışıldamasını sağlayan C vitamini vücudumuzun kendi başına elde edemediği önemli bir vitamindir. Bu yüzden onu harici bir kaynaktan almamız gerekir. C vitamini kemik ve eklem sağlığını iyileştirir ve ayrıca kolesterolü ve kan basıncını iyileştirir.