Düşünceli dolunay

Bu dolunayda bizi duygusal açıdan test eden durumlar, güvensizlikler gündeme gelebilir.

Sevgili okurlar, kimi zaman aynı burçta aynı yıl iki yeniay ya da iki dolunay gerçekleşebilir. Tıpkı bu yıl Oğlak burcunda olduğu gibi. Yarın Oğlak burcunda, doğal olarak bu kez burcun son derecesinde bir dolunay deneyimleyeceğiz. Dolunaylar önemli sonuçlara ve bizi duygusal açıdan meşgul eden konulara, kimi zaman krizlere işaret ederler. Oğlak burcunda kendini kısıtlanmış hisseden Ay’ın ayrıca burcun son derecesinde olması dolunayı daha dikkat çekici ve bir ölçüde sıkıntılı kılmakta. Burçların son derecesi (29 derece) başlı başına kritik bir göstergedir. Bu dereceler sıkışmışlığı, sonlanmayı ve kimi zaman kriz içeren durumları açıklar.

Haberin Devamı

Bu durumda 21 Temmuz Pazar günü gerçekleşen dolunayda bizi duygusal açıdan meşgul eden, eksiklik ve endişe uyandıran bir durumu ama aynı zamanda bitmekte, sonlanmakta olan koşulları da görebiliriz. Ailevi konular, duygusal güvenimizi, huzurumuzu ilgilendiren konular içinde çözmemiz ya da artık kabul edip içselleştirmemiz gereken koşullar olabilir. Ay aynı zamanda Saka burcundaki Plüton ile de birleşmekte. Dolayısı ile psikolojik açıdan bizi alıkoyan bir durum ile karşılaşabiliriz. Yine de bu dolunayın pek çok dönüştürücü ve özgürleştirici yanı olduğunu da söyleyelim. Dolayısı ile bu dönemde uzun süredir üstümüzde yük oluşturan şeylerin de boşalmaya başlayacağını söyleyebiliriz.

Dolunay haritasında Terazi burcunun yükseliyor olması söz konusu durumlar içinde ilişkilerin, karşılıklı konuların ve dengelerin de ne derece önemli bir yeri olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda bir beraberliğin, ortaklığın ya da bağın gözden geçirilmesi açısından da kritik bir dönemde olduğumuzu göstermekte.

Bu kritik dolunay sizi nasıl etkiliyor?

Yükselen burcunuz Koç ise bugünlerde iş ve sorumluluklarla ilgili konularda, evde ya da anne-babanızla ilgili konularda kritik durumlar yaşayabilirsiniz. Karşılıklı konuları dengede tutmak ve kimi karşıtlıklara da dikkat etmek gerekiyor. Eğer Boğa ise uzaklarla, yabancılarla ilgili bir konu yorucu olabilir. Yolculuklarda daha dikkatli olmak gerekebilir. Endişe yaratabilecek koşullar gündeme gelebilir. Eğer İkizler ise bu dönemde finansal işlerde, eşinizin ya da ortağınızın para durumunda, miras gibi konular içinde sıkışıklıklar yaşanabilir. Kimi durumlar çocuklarla ilgili bir hassasiyeti de ortaya çıkarabilir. Eğer Yengeç ise bu dönemde karşılıklı bir durum, eşinizle ilgili koşullar, karşıtlıklar ya da mahkemeli konularda önemli hassasiyetler olabilir. Eve, ailenize yönelik konulara çok daha duyarlı olabilirsiniz. Eğer Aslan ise bu dönemde sağlığınıza, iş ortamındaki koşullara, genel olarak düzen ve çalışma hayatınıza daha fazla odaklanmak durumundasınız. Yakın çevrenizdekiler, görüşme ve yazışmalara da özen göstereceksiniz. Eğer Başak ise bugünlerde aşk hayatınızda, yaratıcı alanda, belki çocuklarla ilgili bir konuda ve kendinize güven konusunda bazı sıkıntılar, tatsızlıklar söz konusu olabilir. Para durumunuz, harcamalar ve yatırımlar da gündeme sık sık gelebilir.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise bu dönemde evde ve ailevi konularda bazı endişeler, güvensizlikler, anne-babanızı ilgilendiren durumlar, toprakla ilgili işler uğraştırıcı olabilir. Bu dönemde kişisel açıdan yeni adımlar da var. Eğer Akrep ise bugünlerde yakın çevrenizde, kardeşlerle ilgili konularda, görüşmelerde bazı krizler ya da huzursuzluklar olabilir. Kimi zaman kontrol edilmesi zor ya da gizli bir durum sizi endişelendirebilir. Eğer Yay ise bu dönemde harcamalarınız, para durumunuz ya da işle ilgili bir durumla ilgilenmeniz gerekebilir. Gruplar ya da gelecek planlar üzerinde daha fazla durabilirsiniz. Eğer Oğlak ise bu dönemde önemli kişisel konular, hassasiyetler ve karşılıklı görüşmeler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Ailevi işler, eve ve işe yönelik koşullarla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Eğer Saka ise bu dönemde geçmişten kaynaklanan bazı konular, zayıflıklar ya da sağlık, iş konularına daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Uzaklarla ilgili konular da size yol gösterebilir. Eğer Balık ise gelecek yönünde bir planı geride bırakmak ve beklentilerinizi gözden geçirmek gereği olabilir. Çocuklarla ilgili konular hassasiyet yaratabilir. Başkalarına bağlı durumlar da sizi meşgul edebilir.