Her yaştan kadının sahada olmasını destekleyen 'Kızlar Sahada' girişimi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) 'Türkiye Fair Play Ödülleri Tanıtım Dalı'ndaki büyük ödülüne layık görüldü. Kadınların 'yapamayacağını' savunan tüm ön yargılar böylece futbolla yıkıldı.
'Yapamazsın', 'Gidemezsin', 'Bakamazsın'...
Dürüst olalım, bu sözleri en çok kadınlar duyuyor. Her gün her yerde her an cinsiyet eşitliği mücadelesi veriliyor. Ancak bu konuda güzel gelişmeler de olmuyor değil...
Bu konuda farkındalık yaratmak isteyen 'Kızlar Sahada' girişimi, 2013 yılından bu yana kadınlar ve kız çocuklarına 'Yapamazsın' denilerek kodlanan toplumsal cinsiyet yargılarını yıkmak için futbolu bir araç olarak kullanıyor. Girişim, her yaştan kadının sahada olmasını destekleyerek kadınların kendi takımlarını kurup katılabileceği, şirketlerin kadın takımlarının karşılaşacağı, lise çağındaki kız çocuklarının kendi takımlarıyla dahil olabileceği turnuva ve kamplar düzenleyerek, takım ruhunun yerleşmesini ve bu yolla bireylerin güçlenmesini amaçlıyor. Yani işyerlerinde sadece erkeklerin takım kurarak akşamları kaynaşma etkinlikleri düzenlemesi tarih oluyor.
Fair Play'i ruhunu yayıyorlar
Türkiye’nin ilk özel kadın futbol turnuvasını ve kız çocukları için futbol okulu düzenleme unvanına sahip olan bu girişim, geçtiğimiz günlerde çok güzel bir ödülün sahibi oldu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Fair Play düşünce ve davranışını ülke genelinde yayma ve benimsetme amaçlı faaliyetleri onurlandırmak için 36 yıldır düzenlenen '2018 Türkiye Fair Play Ödülleri'nin 'Tanıtım Dalı’ndaki büyük ödülü 'Kızlar Sahada'ya verildi.
Projeye emek veren herkesi tebrik ederim.