08.09.2021 - 11:53 | Son Güncellenme:
Pilonidal kist, erkeklerin büyük bir kısmında görülebilen yaygın bir kist hastalığıdır.
Pilonidal Kist Nedir?
Kıl dönmesi hastalığının ne olduğu hakkında birçok araştırma yapılıyor. Hastalığın neden oluştuğuna dair birçok etken bulunuyor. Özellikle 30 yaş altında bulunan erkeklerin çok yaşadığı bir sağlık sorunudur. Bu hastalık kıl dönmesi olarak adlandırılsa da, cildin altında bulunan kıl yuvasına verilen bir isimdir. Cilt hastalıklar kategorisinde yer alan ve günlük yaşam kalitesini oldukça düşüren bir hastalıktır. Bölgede kist oluşarak deri altında bir iltihap oluşur ve bu iltihap içerisinde kıllar bulunur. Bu iltihaplar kişilerde bazı belirtilere yol açarken, mutlaka tedavi edilmesi gereken sağlık sorunlarından biridir.
İçi kıl dolu olan bu kistler, enfekte olmasıyla birlikte apse oluşturur. Hastalığa erken bir şekilde müdahale edilmesi sağlık için önemlidir. Müdahale edilmediği durumlarda daha büyük sağlık sorunları meydana gelebilir. Tüm cildi etkileyerek farklı bir hastalık oluşturabilir. Erkekler kadınlara göre daha kıllı bir yapıya sahip olduklarından dolayı erkeklerde daha çok görülür. Özellikle kıl seviyesi yüksek olan kişilerin yaşayabileceği sağlık sorunlarından biridir. Kıl yumaklarının bazı vücut bölgelerinde birikmesiyle ortaya çıkar. Şişlik, sertlik ve ağrı gibi birçok şikayet görülür.
Pilonidal Sinüs (Kıl Dönmesi) Neden Olur? Tedavisi Nasıl Yapılır?
Pilonidal sinüs erkeklerin çok sorun yaşadığı bir hastalıktır. Görülme oranı oldukça yüksektir. Belirtileri çok açık olmasıyla erkeklerin yaşam kalitesini düşürür. Genellikle belirtileri fark edilebilir seviyede olur. Kıl dönmesine neden olabilecek birçok etken bulunuyor. Özellikle sürekli oturarak çalışan kişilerde kıl dönmesi oluşma olasılığı çok yüksektir. Kıl dönmesi sorunu kilolu kişilerde de çok rastlanan bir sağlık sorunudur. Kıl dönmesi sağlık sorununun tedavisinde cerrahi operasyonlar yapılıyor. Cerrahi operasyonlarla kıl dönmesinden kolayca kurtulmak mümkündür. Belirtileri şu şekildedir;