YemekPatlıcan Kebabı tarifi ve malzemeleri! Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?

Patlıcan Kebabı tarifi ve malzemeleri! Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?

08.08.2021 - 20:52 | Son Güncellenme:

Patlıcan Kebabı nasıl yapılır sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ülkemizde çokça tüketilen sebzeler arasında yer alan Patlıcan birçok yemeğin ana öğesi olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Bu yemeklerden biri olan Patlıcan Kebabı ekrana gelen yemek programlarında sıklıkla yapılıyor. TV ekranında programları takip eden vatandaşlar Patlıcan Kebabı nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir sorusuna yanıt arıyor? İşte o sorunun yanıtı...

Patlıcan Kebabı tarifi ve malzemeleri Patlıcan Kebabı nasıl yapılır

Patlıcan Kebabı tarifi ve malzemeleri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ülkemizde birçok yemeğin ana ürünü olan Patlıcan birçok yemeğe vermiş olduğu enfes tat ve doku ile yemeklerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Patlıcanının ana öğe olduğu yemekler arasında Karnıyarık, İmam Bayıldı, Patlıcan Kebabı gibi yemekler yer alıyor. Peki Patlıcan Kebabı nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Haberin Devamı

PATLICAN KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan

Köfte için:

500 gr orta yağlı kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 adet yumurta

Maydanoz

1 çay bardağı galeta unu

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Kimyon

Tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 diş sarımsak

1 adet rendelenmiş domates

1 tatlı kaşığı salça

1,5 su bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

Üzeri için

Sivri biber

Domates

PATLICAN KEBABI TARİFİ

Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.

Bu aşamada yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.

Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.

Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Haberin Devamı

Köftelerimiz dinlenirken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım.

Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.

Sıcak suyu da ekleyelim, 5 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatalım.

Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.

Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım.

Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini fırın torbası ile kapatalım.

Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.

30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise fırın torbasını alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin. Patlıcan kebabımız servise hazır.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar