Evcil HayvanPapağan Balığı (İskaroz) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Papağan Balığı (İskaroz) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

22.09.2021 - 14:51 | Son Güncellenme:

Sahip oldukları fiziksel özellikler nedeniyle pek çok canlı etrafında bulunan diğer canlılardan ayrılmaktadır. Deniz altında yaşayan birçok canlıda birbirlerinden farklı özelliklere sahip olmaktadır. Papağan balığı da bunlardan bir tanesi olarak belirtilmektedir. Değişik burun yapısı ve parlak renkleriyle bu balıklar papağanı andırmaktadır. Peki, papağan balığı (iskaroz) nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, papağan balığı hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan bilgiler.

Papağan Balığı (İskaroz) Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Papağan balığı(iskaroz) bu ismi papağan gagasına benzeyen burnu sayesinde alan bir tür olmaktadır. Bu balıklar geniş bir yaşam alanına sahip olan deniz canlılarından biri olarak değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

 Papağan Balığı (İskaroz) Nedir?

 Papağan balıkları Scaridae ailesine ait olan kemikli bir balık çeşidi olmaktadır. Papağan balıkları sıcak ve ılık sularda yaşayan bir balık olmaktadır. Bu balıklar oldukça canlı renklere sahip olmakla birlikte vücutları iri pullarla örtülü olmaktadır. Papağan balıklarının boyları ortalama 20 cm ve 30 cm arasında olmaktadır. Bu balıklar deniz yosunu yiyerek beslenmektedirler.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Papağan balıkları Kuzey Afrika'da dahil olmak üzere ılıman denizlerde yaşayan bir balık çeşidi olarak ifade edilmektedir. Türkiye'de ise Akdeniz başta olmak üzere Ege bölgesinde ve Marmara bölgesinde de görülmektedir. Papağan balıklarının erkekleri ve dişileri birbirlerinden farklı renklere sahip olmaktadırlar. Sürüler halinde dolaşan papağan balıklarının yumurtaları küreye benzemektedir. Bu balıklar tehlikelerden kendilerini korumak için mukus salgılamaktadırlar.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar