Sağlıklı BeslenmeOfiste atıştırmanın püf noktaları

Ofiste atıştırmanın püf noktaları

26.01.2015 - 12:08 | Son Güncellenme:

Yoğun iş temposu, bitmeyen toplantılar ve acil yetiştirilmesi gereken işler… Böyle bir tempo içinde masa başında uzun saatler boyunca çalışırken, yan masadan iş arkadaşınızın uzattığı sağlıksız atıştırmalıklara hayır diyemiyor musunuz?

Ofiste atıştırmanın püf noktaları

Türkiye’nin en güvenilir sağlıklı yaşam sitesi Diyetkolik.com’un deneyimli diyetisyenleri kilo vermeniz ya da kilonuzu korumanız açısından önem taşıyan ara öğünlerde sağlıklı besinler tüketmeniz gerektiğini hatırlatıyor ve size önerilerde bulunuyor.

Zamanınızın çoğunu masa başında çalışarak geçiriyor, yoğun iş temposu içinde sağlıklı ara öğünler bulamadığınız için yan masadan uzatılan bisküviye hayır diyemiyor musunuz? Türkiye’nin ilk online diyet ve egzersiz platformu olan Diyetkolik.com’un deneyimli diyetisyenlerinin önerilerine kulak verin. Diyetkolik.com, yoğunluktan ya da uygun besinler bulamamaktan dolayı ara öğünleri atlamanın ya da sağlıksız ara öğünler tüketmenin zararlı olduğunu hatırlatıyor.

Ana öğünlerde çok fazla miktarda ya da yüksek kalorili besinler yememek, aslında biraz da ara öğünlerde tükettiğiniz besinlere bağlı bir durum. Ana öğünlerde büyük porsiyonlar tüketmek, kilo vermek ve kilosunu korumak isteyenler için bu süreci zorlaştırıyor. Bu nedenle Diyetkolik.com’un diyetisyeni Sena Tuvanç, çalışanların çekmecelerinde marketlerde bulunabilen ve kolay taşınabilen atıştırmalıklar bulundurmalarını öneriyor.

Ana öğünlerden iki, iki buçuk saat sonra küçük miktarlarda tüketebileceğiniz ve açlığınızın önüne geçecek besin önerileri şöyle:

Tam tahıllı diyet bisküviler

Fındık, badem, ceviz gibi yağlı tohumlar

Kuru kayısı, kuru incir, kuru erik gibi kuru meyveler

Taze meyveler

Kepekli grissini

Etimek

Eğer daha farklı ve sağlıklı bir ara öğün alternatifi arıyorsanız, aşağıdaki tarifi evde hazırlayabilir ve kendi ara öğününüzü iş yerinize götürebilirsiniz.

Meyveli ve Yulaflı Bar

Malzemeler

1 adet muz

1 tatlı kaşığı (silme) zeytinyağı

½ su bardağı süt

1 yemek kaşığı bal

2,5 su bardağı yulaf

1 su bardağı doğranmış elma (Üzerine limon sıkarak kararmasını önleyebilirsiniz.)

3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Muzu ezdikten sonra üzerine zeytinyağı, süt, bal ve yulafı ekleyip karıştırın. En sonunda Hindistan cevizi ve elmaları da ilave edip karıştırdıktan sonra, karışımı fırın tepsisine yayarak önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Dilimlere ayırıp, ara öğünlerde bir kutu (200 milimetre) az yağlı süt ile birlikte birer dilim tüketebilirsiniz.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar