Dün Dündür, Yarın da Yarın, Ama Şu An!

Meşhur Budist hocalardan Padmasambhava’nın bir sözü ile yazıma başlıyorum.

Geçmişin hakkında bilgi almak istersen şu anki durumuna bak, geleceğin ile ilgili bilgi almak istersen, şu an neler yaptığınıza bak” (If you want to know your past - look into your present conditions. If you want to know your future - look into what you are doing)

Geçmişte papatya tohumu ektiyseniz papatya, erik ektiyseniz eriğiniz olacaktır. Papatya ekip gülfidanına sahip olmayı beklemek yanlış olur. Aslında yaşamın kendisi de böyle değil mi? Geçmişte kızgınlık, endişe, kıskançlık tohumu ektiysek şimdilerde o tohumların meyvelerini deneyimleriz. Örneğin endişe tohumları ektiysek sabırlı olmayı başaramayacağız demektir. Kıssadan hisse aslında tüm sorumluluk bize aittir. Belki de şu an içinizden “tüm bunları biliyoruz yazdıkların yeni bir şey değil ki!” diyorsunuz. Haklısınız bu yazdıklarım yeni değil. Aranızda bu konuda şimdiye kadar bir şey yapmamış olanlar var ise Padmasambhava’nın sözünü kendi hayatlarına adapte etmelerini öneriyorum. Bu çalışmayı yaptığınızda geçmişte ektiğiniz tohumların ne tür bir çiçek haline geleceği daha da netleşecek, şu an yaşamınızda olanların sorumluluğunu almak daha da kolaylaşacaktır.

Haberin Devamı

Şimdi, Padmasambhava’nın bu bilgelik kokan sözünü kullanarak “Kendi kendinizin terapisti “ olmaya ne dersiniz?

Önce üç ayrı liste yapın. Listenin başlıkları “Geçmişte neler yapıyordum?”, “Şu an Neler Yapıyorum?”, “Gelecekte Neler Yapacağım?” Olsun. Şimdi ilk iki başlığın altına yaşamınızda bizzat deneyimlediğiniz gerçek olayları tek tek yazın. Yazarken dürüstlüğü elden bırakmayın.

Geçmişte Neler Yapıyordum?

Şu an Neler Yapıyorum?

Gelecekte Neler Yapacağım?

Şu an yaptıklarınızla, geçmişte yaptıklarınız arasında birbiri ile bağlantılı olanların üzerini sarı fosforlu kalemle çizin. Sonra, Şu an Neler Yapıyorum? Başlığında yazılanlara bakarak gelecekte sizi neler beklediğini tahmin edin ve bu tahminleri Gelecekte Neler Yapıyorum? Başlığının altına yazın. Ve buradaki yazdıklarınız ile Şu an Neler Yapıyorum? başlığında birbiri ile bağlantılı olanları yeşil fosforlu kalemle boyayın.

Haberin Devamı

Şöyle bir son duruma baktıktan sonra Şu An Neler Yapıyorum? Listesinden çıkartmak yada eklemek istediklerinizi belirledikten sonra bunları da kırmızı renkli kalemle yuvarlak içine alın. Kırmızı kalemle yuvarlak içine aldıklarınızdan ikişer tane seçin. Ve bunlarla ilgili bir ya da iki ay içinde aksiyon almış olmaya söz verin. Her gün ya da iki üç günde bir yapılması gerekenlerin yüzde kaçını tamamladığınızı kontrol edin. Gerektiğinde tabloda güncelleme yapabilirsin ne de olsa kendi kendinizin terapisti sizsiniz.

Kim Bilir? Belki de ileride, en doğru öngörülerde bulunan medyumlardan biri olabilirsiniz. !!!

Sevgiler

Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.

www.yourwishisyourreality.com

Sibel.kavunoglu@gmail.com