Evcil HayvanMürekkep Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Mürekkep Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

20.09.2021 - 15:49 | Son Güncellenme:

Farklı özellikler ve görünüme sahip olan pek çok canlı çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmı karada bir kısmı havada ve bir kısmı da denizde yaşamaktadırlar. Denizde yaşayan ve ilginç özelliklere sahip olan pek çok canlı çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de mürekkep balıkları olmaktadır. Bu balıkların en bilinen özelliği bir düşmanla karşı karşıya geldiği zaman yaydığı sıvı olmaktadır. Peki, mürekkep balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Mürekkep Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Mürekkep balığı adından anlaşılacağı üzere koyu renkli bir sıvıyı kendini korumak için salgılaması yoluyla savunmaya geçen bir balık çeşidi olmaktadır.

Haberin Devamı

Mürekkep Balığı Nedir?

Mürekkep balığı, denizlerin derin ve karanlık yerlerinde yaşamayı seven ve görme duyuları da oldukça iyi durumda olan bir balık türü olmaktadır. Bir tehlike ile karşılaştığında kesesinde bulunan mürekkebi düşmanın olduğu ortama bırakan mürekkep balığı bu karışıklıktan faydalanarak kaçmaya çalışmaktadır. Farklı renk hücrelerine sahip olan mürekkep balıkları herhangi bir durum karşısında kaldıklarında renklerini değiştirerek ortama daha iyi kamufle olmaktadırlar.

Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Mürekkep balıkları, kafadanbacaklılar familyasına ait olan bir balık çeşidi olmaktadır. Omurgasız olan bu hayvanlar solungaç solunumu yapmaktadırlar. Mürekkep balıklarının duyuları oldukça gelişmiştir. Bu sayede kendilerini tehlikelerden daha hızlı bir şekilde korumaktadırlar. Mürekkep balıkları yumurtlayarak çoğalmaktadırlar. Mürekkep balıkları salgıladığı sıvı sayesinde hızlı bir şekilde düşmanının elinden kurtulabilmektedir.

 

Yazarlar