01.03.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:
Lordoz hastalığı alt sırt ile boyun bölgesini olumsuz olarak etkiler. Bu durum omurgada çok fazla ağrı ve baskı meydana gelmesine sebep olmaktadır. Eğer kişiler bu durumda tedavi olmazlarsa o zaman hareketlerde kısıtlama gibi problemler de meydana gelebilmektedir.
Lordoz Nedir?
Lordoz hastalığı, bel bölgesindeki çukurun normalden daha fazla olması durumuna verilen isimdir. Bu hastalığa kalça, sırt ve karında bulunan kaslardaki ve bağlardaki güç kayıpları ve dengesizlikler neden olmaktadır. Bununla birlikte karın bölgesindeki kaslarda gevşeklik olması, kişilerdeki kilo fazlalıkları lomber lordozun artmasına sebebiyet vermektedir.
Lomber lordozun artması ile kişilerde bel ve bacak bölgesinde şiddetli ağrılar meydana gelebilmektedir. Bununla birlikte eğer kişilerin omurlarında kayma varsa bu durumda lomber lordozun da arttığı söylenebilir.
Lordoz hastalığının tedavisi, hastalığın ne kadar ilerlediğine bağlı olarak değişmektedir. Hastalık tedavisinde çoğunlukla fizik tedavi ile birlikte egzersiz programlarından faydalanılmaktadır.
Lordoz Vücudun Nerelerinde Görülür?
Hiper lordoz durumunda bel bölgesindeki omurgada bir eğrilik söz konusudur. Bu durum çoğunlukla aşırı kilo sebebi ile göbeği önde olan kişiler ile hamilelerde görülen bir durumdur. Omurgada sırt, bel ve boyun kısımlarında kafa ağırlığının dengelenmesi ve gelen darbelerin emilimi için kıvrımlar bulunur.
Lordoz hastalığı ise, kişilerin belindeki lumber kavisin normalden fazla olması sebebi ile meydana gelen bir durumdur. Bu kıvrımın fazla olması omurga basıncını arttırır ve bunun sonucunda da şiddetli ağrılar meydana gelmektedir.
Hiper lordoz olan kişilerin bel kısımlarındaki kıvrım gözle görülecek kadar fazladır. Bu kişiler yan durdukları zaman bel kısmında C şeklinde bir kıvrım görmek mümkündür.