17.08.2021 - 13:51 | Son Güncellenme:
Özellikle doğal bir besin kaynağı olarak köy tavuğu öne çıkmaktadır. Pek çok uzmanın da tüketilmesi gereken tavuk türünün köy tavuğu olduğunu söylediğini ifade etmek gerekir. Farklı yöntemler ile haşlamak ve pişirmek üzerinden köy tavuğu tüketilebilir.
Köy Tavuğu Nasıl Haşlanır?
Aşamalı şekilde yöntemleri takip ederek köy tavuğunu kolayca haşlamak mümkündür.
- Öncelikle dikkatli bir şekilde ve iyice temizlemek gerekir.
- Daha sonra tavuğun boyutuna göre bir tencere seçilir.
- Düdüklü tencere üzerinden haşlama yapılacaksa, kapağının dikkatli bir şekilde kapandığını özen gösterilmelidir.
- Tencerenin üzerine tavuğu örtecek kadar su ilave edilmelidir.
- Ardından orta ateşte 40 ile 60 dakika kadar pişirmek gerekir.
Bu aşamaları takip ederek kolayca köy tavuğunu pişirmek mümkündür.
Köy Tavuğu Tencerede Nasıl Pişirilir?
Eğer köy tavuğu bütün olarak pişirilecek ise mutlaka tavuğun büyüklüğüne uygun şekilde öncelikle tencere seçilmelidir. Daha sonra tavuğun boyutunu geçecek kadar tencereye su eklenmesi gerekir. Ardından bir yemek kaşığı kadar tuz ilave etmek unutulmamalıdır. Bu bağlamda belirli bir süre tutulmalı ve en fazla 70 dakika olmalıdır. Bu süre zarfında kontrol etmek suretiyle tavuğun pişip pişmediği kolay bir şekilde anlaşılabilir.