Püf Noktası Kışın bir daha dolmalık biber almayacaksınız! Biberi 1 yıl taze saklamanın yöntemi

Kışın bir daha dolmalık biber almayacaksınız! Biberi 1 yıl taze saklamanın yöntemi

04.07.2024 - 15:08 | Son Güncellenme:

Kışın sofralarınıza yazın tazeliğini taşımak ister misiniz? Dolmalık biberleri bir yıl boyunca taze saklayarak, mevsim fark etmeksizin lezzetli dolmalar yapabilirsiniz. İşte, dolmalık biberleri 1 yıl boyunca taze tutmanın yöntemi!

Kışın bir daha dolmalık biber almayacaksınız Biberi 1 yıl taze saklamanın yöntemi

Dolmalık biber, hem lezzeti hem de besleyici özellikleriyle mutfakların vazgeçilmez sebzelerindendir. C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif açısından zengindir. salatalarda, kızartmalarda ve sote yemeklerde de sıkça tercih edilir. Dolmalık biberlerinizi size önereceğimiz yöntemlerle saklayabilir ve yıl boyunca sofralarınızda kullanabilirsiniz. İşte kışın dolmalık biber almanızı gerektirmeyecek o yöntem.

Haberin Devamı

Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkararak içlerini iyice temizleyin. Biberleri güzelce yıkadıktan sonra kurulamayı unutmayın.

HAFİFÇE KIZARANA KADAR FIRINLAYIN

Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Ardından biberlerin dış yüzeylerini de az miktarda yağ ile yağlayın. Biberleri önceden ısıtılmış fırında, 180 derece sıcaklıkta, dışları hafifçe kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika fırınlayın. Bu işlem, biberlerin lezzetini artıracak ve dondurulduğunda dokusunu koruyacaktır.

Dolmaların üzerine kapak olarak kullanmak üzere birkaç domatesi dilimleyin. Dilimlediğiniz domatesleri, tüketim miktarınıza göre porsiyonlara ayırın ve bu porsiyonları kilitli poşetlere yerleştirin.

Poşetlerin içindeki havayı bir pipet yardımıyla çekerek çıkarın, bu işlem domateslerin taze kalmasını sağlar. Hazırladığınız poşetleri derin dondurucuya koyun.

Haberin Devamı

Dolmalık biberleri kullanmak istediğinizde, poşetlerden çıkartarak buzu çözülene kadar oda sıcaklığında bekletin.

Kışın bir daha dolmalık biber almayacaksınız Biberi 1 yıl taze saklamanın yöntemi

DOLMALIK BİBER TARİFİ

Malzemeler:

500 gram dolmalık biber
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
2-3 adet domates
Karabiber
Tuz
Nane
Sıvı yağ veya zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkararak temizleyin.

Soğanları ve domatesleri küçük küçük doğrayın. Domateslerin bir kısmını, biberlerin üstünü kapatmak için ayırın.

Bir kaba doğradığınız soğan, domates, pirinç, salça, kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, nane ve az miktarda sıvı yağ ekleyerek iyice karıştırın.

Hazırladığınız iç harcı dolmalık biberlerin içine doldurun. Harçla doldurduğunuz biberleri tencereye dik şekilde yerleştirin.

İç harcı hazırladığınız kabın içine sıcak su ekleyin. Bu su, biberlerin yarısına kadar gelecek miktarda olmalıdır. Suyun içine 1 yemek kaşığı salça ekleyerek karıştırın ve eritin.

Hazırladığınız salçalı suyu, biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde, tencereye dökün. Ayırdığınız domates dilimlerini biberlerin üzerine kapak olarak yerleştirin. Üzerine hafifçe sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirin.

Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte dolmalarınızı pişirin.

Yazarlar