Püf NoktasıKiraz Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır? Kaç Yılda Meyve Verir?

Kiraz Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır? Kaç Yılda Meyve Verir?

08.11.2021 - 15:49 | Son Güncellenme:

Ağaçların bakımlarının düzenli olarak yapılması oldukça önemlidir. Özellikle meyve ağaçlarının bakım işlemlerinin nasıl yapıldığı araştırılan konular arasında bulunmaktadır. Kiraz ağacı ise bakımı nasıl yapıldığı araştırılan ağaçlardan birisi olarak bilinmektedir. Kiraz ağacı bakımı nasıl yapılır? Kaç yılda meyve verir? Kiraz ağacı bakımının nasıl yapıldığını detayları ile derledik.

Kiraz Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır Kaç Yılda Meyve Verir

Kiraz ağacının bakımının düzenli olarak yapılması ağaçtan alınacak olan verimi arttırmaktadır. Kiraz ağacını yetiştirmek için fidanın dikildiği bölgenin rüzgarlara karşı korunaklı olması gerekmektedir. Sulama işlemleri ise ağacın bulunduğu bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir. 

Haberin Devamı

Kiraz Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Kiraz ağacından alınacak olan meyvelerden verim alınabilmesi için bakımına da özen gösterilmesi gerekmektedir. Kiraz ağaçlarının dört yaşına geldiklerinde budama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Budama işlemi gerçekleştirildikten sonra ise mutlaka ilaçlama işleminin yapılması sağlanmalıdır. Toprak analizi gerçekleştirildikten sonra ise buna uygun gübreleme işleminin yapılması gerekir. Bahar aylarında ise mutlaka toprağın havalandırılması gerekmektedir. 

Kaç Yılda Meyve Verir?

Uygun koşullar altında yetiştirilen kiraz ağacının 1 ila 2 yıl arasında meyve vermesi gerekmektedir. Verimli bir şekilde meyve alınması için ise ortalama 5 sene geçmesi gerekmektedir. 

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar