07.08.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:
Keş peyniri; genel olarak süzme yoğurtla yapılan, sert peynirler içerisinde yer almaktadır. Çökelekten daha yuvarlak olup, katı, tuzlu ve kalıplı bir şekle sahiptir. Uzun bir süre boyunca bozulmadan saklanması adına yapımında yoğun oranda tuz kullanılır. Keş peyniri; yoğurdun kurutulmuş halidir.
Keş Peyniri Nedir?
Keş peyniri; yoğurt ya da yağsız süt ile hazırlanmaktadır. Keş peynirinde besin değerinin kaybolmaması, raf ömrünün uzun olması adına bol bol tuz kullanılmaktadır. Yoğurt kurusu ya da kurut şeklinde de bilinmektedir. Tuzunun fazla oranda olmasına karşın besin değeri oldukça yüksek bir besindir. Protein ve kalsiyum bakımından çok zengindir. Keş peynirinin evde yapımı oldukça basittir.
Keş Peyniri Nasıl Yapılır?
Arzu edildiği kadar ölçüsü yapılmış olan yoğurt içerisinde bol bol tuz ekleyerek, bez torbanın içine alınmalıdır. Süzülmesi adına yüksek bir ortamda bulundurulmalı ve süzülmesi beklenmelidir. Süzüldükten sonra elde edilen yoğurt, bir kap içerisine alınarak, el ile şekil verilmelidir. Ardından peynir, güneşin altında kurumaya bırakılmalıdır.
Keş Peynirinin İçindekileri Nelerdir?
Keş peyniri içerisinde; yoğurt veya yağsız süt, tuz kullanılmaktadır. Bununla beraber peynirin yapım aşamasında sevilen baharatlar ve otlar da ilave edilebilir.
Şimdilerde TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde başrol oynayan ve Altay karakterine can veren Tolga Sarıtaş ve eşi Zeynep Mayruk'un bebek bekledikleri iddia edildi. Çiftin çıkan haberler sonrası sosyal medya paylaşımları dikkatlerden kaçmadı.