Genel SağlıkKemik Ağrısı, Halsizlik Ve Yorgunluk Neden Olur?

Kemik Ağrısı, Halsizlik Ve Yorgunluk Neden Olur?

11.09.2021 - 12:28 | Son Güncellenme:

Başta Osteoporoz ve Raşitizm olmak üzere birçok hastalık, kemik ağrısına neden olabilir. Bu hastalıkların ortak semptomları arasında halsizlik ve yorgunluk da vardır. Bunun dışında fiziksel bir darbeye maruz kalmak ve D vitamini eksikliği de hem kemik hem de eklem ağrılarına neden olur. Geçmeyen şikayetlerde mutlaka doktora gidilmeli ve verilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Kemik ağrısı, halsizlik ve yorgunluk neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar...

Kemik Ağrısı, Halsizlik Ve Yorgunluk Neden Olur

Kemik ağrısına neden olan hastalıklardan bir diğeri akciğer kanseridir. Akciğer kanserinin diğer belirtileri ise şu şekilde sıralanabilir: Aşırı kilo kaybı, kemik ağrısıyla birlikte ortaya çıkan göğüs ağrısı, kronik halsizlik ve yorgunluk. 

Haberin Devamı

 Kemik Ağrısı, Halsizlik ve Yorgunluk Neden Olur? 

 1- Darbe veya Kaza: 

 Vücuda alınan darbeler vücutta post-travmatik etkiye yol açar. Bu da eklem ve kas ağrılarına neden olur. Yaşanan kazalar da kemiklerin zarar görmesine ve ağrı semptomlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. 

 2- Kemik Kanseri: 

 Kemik kanserinin 1. ve 2. evresinde dokularda sertleşme görülür. Hastalık ilerledikçe kemiklerdeki ağrı şiddetlenir. Bunun dışında halsizlik, iştahsızlık, yorgunluk, ani kilo kaybı da kemik kanserinde en sık rastlanan semptomlar arasında yer alır. 

 3- Kemiklerin çatlaması ya da kırılması: 

 Bazı kırık ve çatlak vakalarında hasta ilk anda acı hissetmez. Daha sonraki süreçte hastanın ağrıları artmaya başlar. Yaşanan kazalar ve alınan darbeler kemiklerin çatlamasına neden olabilir. 

Haberin Devamı

 4- D Vitamini ve Kalsiyum Eksikliği: 

 D vitamini ve kalsiyum, kemik gelişimini destekler. Bu vitamin ve mineralin yeterli alınmaması ise hem halsizliğe hem de kemik ağrısına neden olur. 

 Kemik Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? 

 Kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilmelidir. Ortopedi bölümündeki uzman gerekli tahlilleri yaptıktan sonra çıkan sonuca göre hastayı başka bir bölüme yönlendirebilir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar