04.04.2012 - 14:16 | Son Güncellenme:
Karanfil, karanfil ağacının kurutulmuş çiçek tomurcuklarından elde edilir. Karanfil ağacı tropik iklimlerde yetişen sürekli yeşil kalan bir bitkidir. Karanfil genellikle mutfakta kullanılsa da yüzyıllardır sağlığa faydası sebebiyle de tercih edilir.
Çinliler karanfili 2000 yıl önce ağız kokusundan kurtulmak için kullanmıştır. İmparatorun önüne çıkacak kişilerin mutlaka karanfil çiğnemesi gerekirdi. Ayrıca afrodizyak özelliğiyle de bilinirdi.
Karanfil, antibakteriyel, antiviral, antifungal ve antiseptik özellikleriyle bilinir. Uyuşturucu etkisine de sahip karanfil, yüzyıllardır ağrı kesici olarak ve özellikle diş tedavilerinde kullanılmıştır. Karanfil yağındaki bileşikler kan dolaşımına iyi gelir ve cilde direkt olarak uygulandığında canlılık kazandırır.
Karanfil, sindirim sistemine de fayda sağlar. Şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir ve metabolizmayı hızlandırır.