21.06.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:
Türk bilim kadını keşfetti RESVERATROLÜN kötü kolesterol üzerindeki etkisi nedeniyle kronik kalp rahatsızlıkları riskini de azalttığını belirten Tokuşoğlu, şöyle konuştu: "Antepfıstığında da bulunan bu antioksidan, kansere yol açan risk faktörlerinden birini ortadan kaldırıyor. Antepfıstığı üretiminde Türkiye, ABD ve İran'dan sonra dünyada üçüncü olduğu için resveratrolün tespiti bu sektör açısından çok önemli." CELAL Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, dünyada ilk kez üzüm ve şarapta bulunan "resveratrol" adlı antioksidan maddenin antepfıstığında da bulunduğunu tespit etti. Tokuşoğlu, araştırmasının mayısta ABD'nin önemli gıda dergileri arasında yer alan "Journal of Agricultural And Food Chemistry"de yayımlanmasının ardından, ABD'den araştırma teklifi geldiğini ifade etti.