16.05.2024 - 13:18 | Son Güncellenme:
Türk kahvesi, kültürel bir ritüel haline gelmiş ve Türk mutfağının önemli bir parçası olarak kabul edilir. Misafirperverliğin bir simgesi olarak da değerlendirilen Türk kahvesinin kökeni Osmanlı’ya kadar dayanır. Bol köpüklü Türk kahvesini uzun yıllardır duyarız. Damak tadına uygun olarak sade, az şekerli veya şekerli olarak tercih edilen Türk kahvesinin olmazsa olmazıdır köpük. Bol köpüklü Türk kahvesinin yapımında da incelikler vardır. Kahve pişirirken bu noktalara dikkat ettiğinizde bol köpüklü Türk kahvesi yapabilirsiniz.
ÇOK FAZLA KARIŞTIRMAYIN
Kahve suya eklenirken köpük oluşması için çok fazla karıştırılmamalıdır. Kahve suyun içine serpilip, üstünde köpük oluşması beklenmelidir.
Demlenme süresi önemlidir. Kahvenin ocağın üzerinde yavaşça pişirilmesi ve demlenmesi, köpüğün kahvenin üstünde toplanmasına yardımcı olur.
Cezve içerisine her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi ekleyin ve istenirse şeker ilave edin. Sonra her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyunu cezveye dökün. Suyun soğuk ve temiz su olması gerekir. Türk kahvesine daha çok lezzet katacaktır.
Pişirme işlemi kontrol altında tutulmalıdır. Kahvenin taşmaması için düşük ateşte pişirilmeli ve ara sıra karıştırılmalıdır.