15.08.2013 - 10:17 | Son Güncellenme:
93.000 kadının katıldığı ve Avrupa Kanser Önleme Dergisi'nde yayınlanan araştırmada günde 1 fincan kafeinli kahve içenlerin melanom dışı cilt kanseri riskinin % 10 daha az olduğu gözlemlendi. Kahve tüketimi arttıkça (günde 6 fincan) riskin de azaldığı kaydedildi. Kafeinsiz kahvede aynı etki görülmedi.
Normal ölçülerde tüketilen kahve (günde 1-5 fincan) Alzheimer ve bunama riskini azaltmada yardımcı olabiliyor. Kahvedeki antioksidanlar beyin hücrelerindeki hasarı önlüyor ve bilişsel fonksiyonlarda kullanılan nörotransmitterlerin etkisini arttırıyor. Ön çalışmalar kahve tüketiminin artmasıyla bir çeşit beyin kanseri olan glioma riskinin azaldığını gösteriyor.
Bazı araştırmacılar kahvedeki bazı bileşiklerin DNA'yı yenileyen bir çeşit proteini harekete geçirdiğini de öne sürüyor.