Sağlıklı Beslenmeİşlenmiş et pankreas kanserine yol açıyor

İşlenmiş et pankreas kanserine yol açıyor

29.02.2012 - 13:38 | Son Güncellenme:

Günde sadece 50 gr işlenmiş et tüketmek pankreas kanseri riskini % 19 oranında arttırıyor. Risk tahmin edildiği üzere tüketime bağlı olarak değişiyor.

İşlenmiş et pankreas kanserine yol açıyor

Eğer sosis, pastırma, salam gibi şarküteri ürünlerine çok düşkünseniz haberler kötü. Günde 157 gram bu besinlerden tüketmek pankreas kanseri riskini % 57 oranında arttırıyor.

Bu hastalık genellikle son safhalarda iken teşhis edilebiliyor ve bir yıl içerisinde hastaların % 80’i hayatını kaybediyor. Teşhisten sonraki 5 yıl içerisinde hayatta kalmayı başarabilen hastaların oranı ise ne yazık ki % 5’te kalıyor.

Stockholm’de bulunan Karolinska Enstitüsü ‘nden araştırmacılar tarafından yapılan deneylere göre pankreas kanseri riski erkeklerde çok daha yüksek. Uzmanlar bunun erkeklerde et tüketiminin daha fazla olmasıyla ilişkilendirilebileceğini düşünüyor.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar