Editörün SeçtikleriHP ve CERN Evrenin Sırlarını Birlikte Çözüyor

HP ve CERN Evrenin Sırlarını Birlikte Çözüyor

18.02.2011 - 16:59 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük nükleer fizik laboratuarı CERN evrenin sırlarını çözerken HP Network (ağ altyapısı) çözümlerini kullanma kararı aldı.

HP ve CERN Evrenin Sırlarını Birlikte Çözüyor

Dünyanın en büyük ve saygın bilimsel araştırma merkezlerinden biri olan CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi), evrenin sırlarını çözmek için HP Network (HP ağ altyapısı) çözümlerini tercih etti. CERN, laboratuvarlarının ağ altyapısı performansını ve güvenilirliğini artırarak dünyanın dört bir yanındaki araştırma gruplarının iletişimini güçlendirmek için HP Network ürünlerini kullanmaya başladı.


HP, CERN’i dünyaya bağlıyor


10 binden fazla bilim adamı ve mühendisten oluşan CERN araştırma topluluğu, dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışan araştırmacılarını HP Network’ün dijital ağlarıyla birbirine bağlıyor. Bilgi edinmek kadar, doğru bilgiye kolay erişimin de önemini gören CERN, yeni nükleer parçacık hızlandırıcılarının sağladığı muazzam miktardaki veriyi kullanıcılarına ulaştırmak için bu alanda en güvenilir ve hızlı iletişim ağlarını sunan HP’yi seçti. Böylece CERN, HP’nin hedeflediği ve değişen kurumsal ihtiyaçlara anında cevap veren ‘geleceğin 7/24 yaşayan kurumlarından’ biri oldu.


CERN’in Cenevre’deki merkez yerleşkesinin ağ altyapısı HP tarafından diğer CERN veri merkezleri arasında hızlı ve güvenli bir iletişim sağlamak için yapılandırıldı. CERN, HP Network çözümlerinden en iyi şekilde yararlanabilmek amacıyla internette paket anahtarlamalı şebeke iletişimi için geliştirilen IPv6 (İnternet Protokolü 6. Sürüm) teknolojisini de seçti. Bu protokol şu anda Türkiye’de kullanılan IPv4’ten daha gelişmiş özellikler sunuyor. HP Network çözümleri IPv6’yı gelişmiş sanallaştırma, kullanım esnekliği ve düşük maliyetli modüler sistemleri destekleyen HP Birleşik Altyapılarıyla sunuyor.


HP Network Türkiye Ülke Müdürü Sami Arbak, CERN’in HP Network ailesini tercih etmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘HP olarak CERN’e Sanal ağ anahtarları desteğinden yararlanarak ağları konsolide eden ve gelişmiş sanallaştırma ile hızlı erişim sağlayan bir ağ altyapısı sunduk. HP Network’ün birleşik altyapıları, piyasada IPv6’nın gerektirdiği yüksek performansı sağlayacak en iyi çözümü sunuyor. HP Network, ayrıca tek bir fiziksel ağ anahtarı üzerinden tüm sanal ağları yine tek güvenlik lisansıyla kontrol eden HP TippingPoint saldırı önleme sistemiyle de pazardaki en güvenli network çözümünü sağlıyor. CERN’in Cenevre’deki merkezi, dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısı olan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC) dahil, merkezdeki 6 hızlandırıcının tümünde HP E Serisi ağ anahtarlarını kullanıyor. Böylece, HP Network evrenin sırlarının çözülmesinde CERN’e elverişli bir ortam sunmuş oluyor. HP Türkiye olarak CERN’in kullandığı en ileri HP teknolojisini Türkiye’de de ihtiyaca göre ölçekleyip firmalara uygun maliyetlerle sunuyoruz.’


CERN BT Departmanı İletişim Sistemleri Grup Lideri Jean-Michel Jouanigot da HP Network’ü tercih etmelerine ilişkin açıklamasında şunları ifade etti: ‘HP bize ölçütlerimizi ve büyüme hedeflerimizi karşılayan 5 yıllık bir yol haritası sağladı. HP, güçlü bir çözüm ortağı olmasının yanı sıra bizim uzun süreli arge çalışmalarımızla en ileri teknolojileri geliştirme arzumuzu paylaşıyor.’


HP ve CERN işbirliği uzun yıllara dayanıyor: CERN’in 2007 yılında hayata geçirdiği CINBAD (CERN Ağ Davranışı ve Anormallikleri Tespit Araştırmaları) projesi de HP ağ teknolojilerini kullanıyor. CINBAD büyük çaplı bilgisayar ağlarının performansını artırmak ve sistem arızalarını gidermek için gereken temel teknolojileri geliştirmek amacıyla bu ağları analiz ediyor. CINBAD gibi sistemler Bulut Bilişim sistemlerinin stabilitesini ölçmekte de kullanılıyor.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar