Püf NoktasıGül Suyunun Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Gül Suyunun Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

27.07.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Günümüzde ülkemizde ve bütün dünyada kullanılmakta olan gül suyunun Hinduizm'de ve İslamiyet’te de oldukça önemli bir yeri bulunmaktadır. Gül suyu, mutfak, tıp ve kozmetik alanlarında sık olarak kullanılmaktadır. Sizin için gül suyunun saça ve cilde olan faydalarını derledik.

Gül Suyunun Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir

 Gül suyu, gül adı verilen bitkinin taç yapraklarının damıtılması ile beraber elde edilebilen hidrosollerdir. Parfüm sanayiinin özellikle gül yağına olan büyük ilgisi sebebiyle gül suyu, ucuz olan bir yan ürün durumunda bulunmaktadır. Gül suyu hamur işi veya lokum yapımı aşamasında da kullanılmaktadır ve bir litre gül suyu ortalama olarak 6.000 gülden elde edilmektedir.

Haberin Devamı

 Gül Suyu Neye İyi Gelir?

 Gül suyu, çok sayıda faydası ile bilinmektedir. Özellikle Kadınlar, gül suyunu genel olarak cildi güzelleştirmek ve mevcut sivilcelerden kurtulabilmek amacı ile sıkça kullanmaktadır. Gül suyu, hemen hemen tüm cilt tipi için uygun olan bir maddedir.

 Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?

 Gül suyunun cilt ve saç sağlığı üstünde sayısız yararı vardır. Gül suyu, saçların daha güçlü uzamasına ve dayanıklılığın artmasına yardımcı olmaktadır. Bunun dışında cildin pH düzeyine uymaktadır. Cilt üstündeki fazla sebum oluşumunu engelleyerek yağlanmayı önlemektedir. Aynı zamanda da akne ve sivilce oluşumunu da engellemektedir.

 Gül suyu, antiseptik olan bir özelliğe sahiptir. İltihabın meydana gelmesini önlemektedir ve sivilceleri yatıştırıcı bir niteliğe sahiptir. Antiseptik özelliği aracılığı ile yorgunluk sebebi ile ortaya çıkan şişliklerin hafifletilebilmesini sağlamaktadır. Gül suyu, cildin hücrelerini yenilemektedir ve cildi mevcut yaşlanma belirtilerine karşı büyük ölçüde korumaktadır. Gül suyuyla haftada en az iki sefer saçları yıkayarak kepek oluşumunu engellemek mümkündür. Bununla birlikte saç köklerini güçlendirmektedir, cansız ve mat görünümün azaltılmasını sağlamaktadır.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar