09.03.2018 - 10:54 | Son Güncellenme:
Gripten koruyan besinlerin tüketilmesi kış aylarında büyük önem arz etmektedir.
Elma
Herkes tarafından çok sevilen bu meyvenin vitamin zenginliği bir hayli fazladır. Vücudu gribal hastalıklara karşı korur.
Balık
Balık, kış aylarında haftada en az 2 defa tüketilmesi gereken bir besindir. İçerisindeki omega-3 vücudu gribal enfeksiyonlardan uzak tutar.
Portakal
İçerisinde C, B1, B2, A ve P vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, potasyum bulunduran portakal, kış aylarında vazgeçilmeziniz olmalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyon dengeleme ve kandaki kolesterol seviyesini düşürme özelliği vardır. Ayrıca kanı temizler ve cilt güzelliği için de çok önemlidir.
Greyfurt
Genel olarak ekşi tadı yüzünden pek hoşlanılmasa da greyfurt şifalı bir besindir. Kalbe faydalıdır. Damarları güçlendirir.
Soğan
Soğan kokusundan dolayı sosyal hayatta pek tercih edilmese de önemli bir antibiyotiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Mandalina
Mandalina da portakal gibi C vitamini bakımından zengindir. Gribal enfeksiyonlara karşı direnç gösterir. İçerdiği potasyum sayesinde yüksek tansiyonun düşmesini sağlar.
Muz
Muz serotonin hormonu salgılanmasına yardımcı olur. Mutluluk verir. Yorgunluğa iyi gelir. Rahat bir uyku çekilmesini sağlar. Ayrıca dolaşım sistemine de iyi gelir.
Nar
Yemesi zor bir meyve olsa da narın çok fazla yararı vardır. Antioksidan özelliği fazladır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca kan yapıcıdır. Kansere karşı doğal bir savaşçıdır.
Zencefil
Zencefil, enfeksiyonlara karşı iyi bir koruyucudur. Çay olarak tüketilebilir.
Ceviz
Ceviz selenyum kaynağıdır. Her türlü gribal rahatsızlığa karşı koruyucudur.
Bal
Bal yapısı sebebiyle anti bakteriyeldir. Balı yoğurdunuza ya da çaylarına ekleyerek tüketebilirsiniz.
Badem
Badem E vitamini içeren bir başka besindir. Her gün tüketilen badem vücudu gribe karşı korur.
Kivi
Kivi, vücudun C vitamini ihtiyacını karşılamak için uygun bir meyvedir. Ayrıca içerisinde C, B1, B2 vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir ve protein bulunur. Kış aylarında günde 1 adet kivi yemek gribal enfeksiyonlara karşı savaşmanıza yardımcı olur.
Yulaf
Yulaf, E ve B vitamini içerir. Ayrıca yüksek lif içeriğiyle uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.
Mantar
Mantar, bağışıklık için önemli bir göreve sahiptir. Vücudun virüsü (Beta-glucan gribine karşı) tanımasını ve yok etmesini sağlar.
Ayva
Ayva; C, B1, B2, A vitaminleri yönünden zengin bir besindir. Kış aylarında gribe karşı korunmanıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır.