03.06.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:
Geniz eti vücuda giren bakteri ve organizmaları önleyen vücudun önemli yapılarından biridir. Ancak bazı zamanlar büyüme ya da iltihap durumları ile karşı karşıya bırakabilir. Böyle zamanlarda erken vakitte operasyon ile beraber bu sorundan kurtulmak için müdahale gerçekleşir.
Geniz Eti Ameliyatı Nasıl Olur?
Antikor üretmek sureti ile geniz eti pek çok virüs ya da mikropla savaşma noktasında en önemli unsurdur. Ancak meydana gelebilecek olan iltihaplanma ya da şişme gibi sorunlar karşısında, operasyonel bir müdahale gerçekleşmesi gerekir. Bu ameliyat genel anestezi üzerinden olur. Yapılan operasyon ile beraber geniz eti ilgili bölgeden alınır. Böylece yaşanan iltihaplanma veya şişme gibi durumlar ortadan bütünüyle kalkar. Bu da kişinin daha rahat ve sağlıklı bir yaşam sürmesini imkan vermektedir.
Adenoid Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Geniz ameliyatı aynı zamanda adenoid ameliyatı olarak da ifade edilir. Aynı anlama gelmesi ile beraber uzman bir cerrah kontrolü altında uygulanır. Yaşanan şişme ve iltihaplanmaya karşı geniz eti ilgili bölgeden alınır.
- Öncelikli hasta genel anesteziye alınır.
- Ağız açıcı denen bir alet kullanarak ağız açık hale getirilir.
- Küçük dilin arka kısmında yerleşmiş olan geniz eti, küret ismi verilen aletle kazılarak alınır.
- Ameliyat esnasında komplikasyon görülmesi nadir durumlar içerisinde yer alır.
- İşlem tamamlandığında ağız açıcı alınır ve hasta genel anesteziden çıkarılır.
Uzman bir cerrah kontrolü altında geniz eti ameliyatı kolay şekilde gerçekleşir. Durdurulamayan herhangi bir kanama yaşanmadan gerçekleştirilen bu ameliyat sayesinde, hasta çok daha rahat nefes alma ve yaşamını sürdürme imkanı elde eder.