Ağırlıklı olarak sebze, bol yeşillik, az yağlı protein ve bakliyat tüketen Özer, bazı sabahlar ise müsli, yoğurt veya yağsız sütle kahvaltı yaptı. Listeye harfiyen uysa da, damak zevkine göre çeşitlendirerek diyet sürecinin keyifli geçmesini sağladı.
Diyet yapanların en çok ihtiyaç duyduğu öğün, küçük atıştırmalıklardan oluşur. Atıştırmalık olarak kuru kayısı tüketmeyi ihmal etmeyen Özer, günde 4 bardak yeşil çay içmeyi ihmal etmedi. Bunun yanı sıra, zerdeçal, zencefil, keten tohumu ve tarçını yiyeceklerine dahil etti.
Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için günlük kalori hesabı büyük önem taşır. Kalori alımınızı, ihtiyacınız olan miktarın biraz altında tutarak kilo vermeye başlayabilirsiniz. Ancak çok düşük kalorili diyetlerden kaçınmanız gerekir. Bununla birlikte, işlenmiş gıdalardan ve şekerden de uzak durulması şart.
Tam tahıllar, meyveler, sebzeler, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar gibi besin değeri yüksek gıdalar tüketmek zayıflamak için gereklidir. Ayrıca lifli gıdaların tüketimi, daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Tavuk, balık, yumurta, süt ürünleri ve bitkisel protein kaynakları seçenekleriniz arasında yer almalı.
Diyet yapma süreci yalnızca tüketilen besinleri kapsamaz. Planlı bir şekilde yemek yiyen Zerrin Özer, hoca eşliğinde her gün spor çalışmaları yaptı. Bunun yanı sıra kilo ölçümüne göre yönlendirilerek koşu bandı ve spor aletlerini de kullanmaya başladı.
Uyguladığı diyet formülünün haricinde günde 1 saat koşu bandını kullandı, haftada ise 3 gün spor yaptı. Zayıflamak isteyen kişilerin ağır sporlar yapması şart değildir. Ancak düzenli, disiplinli ve vücut ölçümlerine uyan bir spor alanı oluşturması gerekir.