Dr. Balanlı, "Corona virüs sürecinde kesinlikle çözüm olabilir ama tek çözüm olabilecek bir yöntem değil.
Antioksidan özelliğinden dolayı son derece yararlı olabilir.
Çözüm üretebilir, destekler ama mutlaka bu beslenmeyi sürdürmek gerekiyor" diye konuştu.
Zerdeçalın, yemek ile tüketilebileceğini söyleyen Dr. Balanlı, "Yemeklerin içine katılabilir, çayları yapılabilir.
Günde toz halinde 1 tatlı kaşığı yiyeceklere katılarak alınması gerekiyor.
Zerdeçalı düzenli kullanan ülkelerde, enfeksiyon hastalıklarının daha az gözlemlendiği görülmüştür" dedi.
Dr. Balanlı, zerdeçalın etkili olabilmesi için karabiberle birlikte tüketilmesi gerektiğine de dikkati çekti.
Bu dönemde çok rağbet gören zerdeçal özellikle çorba, salata ve yoğurta katılarak tüketildiğinde daha faydalı oluyor.
Çünkü zerdeçalın içerisinde bulunan kurkumin, yağda çözünebilen bir bileşendir ve yemeklerle birlikte tüketildiğinde vücuttaki emilimi artar.