Sarımsak, hardal, zeytinyağı ve sirke sosuyla marine edilmiş enginar kalbi ile mantar ve yeşil fasulyeyi karıştırın. Bu karışımı tarhun ile baharatlayın.
Enginar, 1 fincan porsiyon başına 595 mg potasyum içerir. 1 fincan yeşil fasulye 183 mg potasyum, 1 fincan mantar ise 220 mg potasyum içerir.
Yoğurt kullanarak meyve salatası yapın. Yoğurdun yağlı ya da yağsız olması hiç fark etmiyor. 1 kase yoğurt yaklaşık 400 mg potasyum içerir.
Salatanızı hazırlarken hurma, kuru üzüm, kayısı, muz, böğürtlen, kavun ve papaya gibi yüksek potasyumlu meyveler arasından seçim yapın.
Potasyum içeriği düşük ancak lif içeriği yüksek olan meyveler arasında yer alan ahududu, armut ve portakalı da salata hazırlarken tercih edebilirsiniz.
Kabuklarıyla fırınlanmış tatlı ve sarı patatesler yoğun oranda potasyum içerir. Siz de bir veya iki çeşit patates kullanarak patates salatası yapabilirsiniz.
Bu salataya brokoli ve havuç da ekleyin. Ayrıca salatanızda fasulye, mısır, avokado ve domates de kullanabilirsiniz.
Bütün fasulye çeşitleri içerisinde barbunya ve beyaz fasulye yüksek miktarda lif ve potasyum içerir, bizden söylemesi...